Peste 18.000 de australieni, evacuați din cauza inundațiilor. A fost decretată stare de dezastru natural

Peste 18.000 de persoane au fost evacuate în statul New South Wales (NSW), o țară din sud-estul Australiei, din cauza ploilor abundente care au produs inundații majore pe întreg teritoriul țării. Locuințele și mașinile sunt scufundate în unele zone.

Ploile au început de săptămâna trecută, însă inundațiile s-au intensificat în weekend, transmite CNN.

Până la 38 de zone din NSW sunt considerate zone de dezastru natural și au fost emise 19 ordine de evacuare, însă este posibil să fie nevoie de mai multe, a declarat premierul țării Gladys Berejiklian într-o conferință de presă luni.

O mare parte din inundații au lovit coasta mijlocie-nordică, de la Hunter Valley lângă Sydney până la portul Coffs, dar avertismentele meteo severe au fost extinse și pentru districte de pe coasta de sud a statului pentru marți, deoarece se anticipează că acel curs al ploilor se va schimba. 

Casele care au fost devastate de incendii în perioada 2019-2020 sunt acum afectate de inundații

Biroul australian de meteorologie a avertizat cu privire la inundațiile extinse „care pun viața în pericol”. O avertizare meteo severă a fost, de asemenea, emisă și pentru statul Queensland din nord-estul Australiei.

Ploaia torențială a început să producă inundații încă de joi, însă, coasta de est a regiunii a intrat în criză de sâmbătă, când un dig a fost depășit de apă, iar situația s-a înrăutățit exponențial din cauza umflării puternice a apelor curgătoare.

Zonele cele mai afectate au înregistrat cantități de apă de până la cinci ori media lunară. Încă de joia trecută, Serviciul de Urgență de Stat (SES) a răspuns la 8.000 de apeluri de asistență. Mii de voluntari și de angajați ai serviciului de urgență acordă ajutor locuitorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...