Peste 200 de salariați din Brăila au fost concediați anul trecut din cauza COVID-19

Peste 200 de salariaţi de la 15 societăţi de top din judeţ au fost concediaţi în 2020 din cauza problemelor cauzate de COVID-19.

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Brăila, în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2020, 15 agenţi economici mari care îşi desfăşoară activitatea în judeţul Brăila au depus notificări la ITM, în vederea efectuării unor concedierilor colective care au vizat 208 angajaţi, din totalul de 885.

Societăţile respective îşi desfăşoară activitatea în domenii precum confecţii textile, lucrări de construcţii, comerţ cu amănuntul al carburanţilor, fabricarea mobilei, fabricarea încălţămintei, furnizare energie electrică, activităţi bancare, fabricarea utilajelor pentru extracţie şi construcţii, producţia de metale feroase sub forme primare şi de feroaliaje, construcţia de nave şi structuri plutitoare.

Motivele invocate de agenţii economici care au recurs la aceste decizii sunt legate de intrarea în insolvenţă, scăderea numărului de comenzi, probleme de natură financiară, închiderea temporară a activităţilor din domeniile HoReCa, turism, organizare de evenimente.

La sfârşitul anului 2020, numărul şomerilor înregistraţi la nivelul judeţului Brăila a fost de 5.085 de persoane, rata şomajului fiind de 4,1%, cu 0,8 puncte procentuale mai mare faţă de rata şomajului pe ţară (3,3%), transmite Agerpres.

Citește și:

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole