Peste 25 tone de deşeuri din PET-uri uzate şi textile, depistate la vamă

La punctele de frontieră Borş şi Nădlac II au fost descoperite 25 tone de deşeuri din PET-uri uzate şi textile.

Deșeurile erau transportate cu ouă mijloace de transport. Șoferii nu au putut prezenta documente pentru marfa pe care o transportau.

„În data de 16.06.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român, în vârstă de 48 de ani. Acesta transporta conform documentelor de însoţire a mărfii, PET-uri uzate de la o societate comercială din Slovacia pentru o firmă din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii de Mediu Oradea”, a anunţat Poliţia de Frontieră.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu PET-uri uzate care erau de fapt deşeuri. În total, vehiculul transporta 15.4540 de kilograme de deşeuri.

Tot miercuri, poliţiştii de frontieră de la Nădlac II au controlat un automarfar ce era condus de un cetăţean român. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, textile second-hand de la o societate comercială din Norvegia pentru o firmă din România.

Şi de data aceasta au existat suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, iar poliţiştii de frontieră arădeni au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului General Bucureşti din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, care, în urma analizei documentelor prezentate, au stabilit faptul că încărcătura supusă controlului nu îndeplineşte condiţiile legale de intrare pe teritoriul ţării, şoferul neavând documentaţia necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri. În total, vehiculul transporta 9.500 de kilograme de deşeuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole