Peste 60 de absolvenți de la Liceul Cervantes au fost intoxicați la Palatul Ghica de liderul TNL București

Publicat: 21 mai 2023, 12:28, de Ion Teleanu, în POLITICĂ , ? cititori
<strong>Peste 60 de absolvenți de la Liceul Cervantes au fost intoxicați la Palatul Ghica de liderul TNL București</strong>

Pentru majoritatea liceenilor de la Liceul Teoretic Bilingv Miguel de Cervantes din București, balul de absolvire organizat la Palatul Ghica s-a terminat la …spital.

Rețeta Balului absolvenților de la Liceul Cervantes: Pe contract 490 de lei, în realitate- 1.000 de lei

Cele patru clase a XII-a de la Liceul Teoretic Bilingv Miguel de Cervantes din București au hotărât ca balul de absolvire să aibă loc joi, 18. Mai 2023, la Palatul Ghica. Ca totul să mergă ceas, absolvenții de la Liceul Cervantes au apelat la un prestator care să se ocupe de acest eveniment unde vor participa circa 110 de elevi. Întâmplător sau nu, prestatorul ales sau poate impus, de cine încă nu știm, este PFA Ilinescu Andrei Denis. Toate bune și frumoase. S-a încheiat un contract prin care s-a achitat în trei rate suma totală de 490 de lei. Dar, în contract, atenție, prestatorul PFA Ilinescu Andrei Denis a stipulat că ”În preț sunt incluse meniuri gratuite pentru cadrele didactice și cazuri sociale, suportate de prestator”. Însă, ceea ce nu este specificat în contract este că fiecare absolvent de la Liceul Cervantes care a participat la balul de la Palatul Ghica a plătit 1.000 de lei, adică dublu de cât era specificat în contract. De ce? Numai prestatorul și conducerea Liceului Cervantes vor putea da un răspuns.  

”Toată noapte am avut febră, vărsături și diaree”

Toată noaptea de joi spre vineri, absolvenții de la Liceul Cervantes s-au distrat, au făcut poze, au dansat, s-au filmat, au mâncat și chiar au și băut. La ivirea zorilor, și-au luat la revedere, pupături, îmbrățișări, lacrimi de bucurie. Și toți participanții au plecat la casele lor. După ce s-au trezit după petrecerea de la Palatul Ghica au apărut și surprizele! Rând pe rând, mesajele absolvenților de la Liceul Cervantes au devenit …adevărate alerte medicale. ”Toată noapte am avut vărsături și diaree”, ”Am chemat salvarea de două ori”, ”Am febră cu vărsături și diaree”, ”Cei de la Salvare au zis enterocolită. A leșinat de două ori”. Sunt doar câteva din zecile și chiar sutele de mesaje ale absolvenților care au participat la balul de la Palatul Ghica organizat de Ilinescu Adrian Denis. Părinții au intrat în panică, au chemat salvare și mulți dintre absolvenți au ajuns la spital. La ora actuală, peste 60 de liceeani au probleme medicale în urma participării la balul de absolvire de la Palatul Ghica. ”Peste 60 de elevi au probleme medicale din cauza mâncării de la bal. Practic, este o toxinfenție alimentară”, a precizat unul dintre părinți pentru PUTEREA.

Protecția Consumatorului funcționează …off-line

Alarmați și disperați de li s-a întâmplat copiilor lor, părinții au sunat vineri și sâmbătă la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, condusă de controversatul Horia Constantinescu, dar nimeni nu a răspuns. Cei de la DSVSA București au pasat răspunderea la Direcția de Sănătate Publică București. Astfel, peste 60 de elevi de la Liceul Cervantes au ajuns la spital ca urmare a unei toxinfecții alimentare ”servite” la Palatul Ghica, și nicio instituție de control privind protecția consumatorului nu s-a sesizat. De ce oare?

CV-ul prestatorului Andrei Denis Ilinescu: Lider PNL București, anchetat de DIICOT pentru droguri și cercetat pentru conducere fără permis

Dar ceea ce se știe mai puțin este că prestatorul care a transformat în coșmar balul absolvenților de la Liceul Cervantes este un tânăr politician controversat. Ilinescu Andrei Denis (FOTO) este de anul trecut liderul  tinerilor liberali din București, fiind propus de viceprimarul Capitalei, Stelian Budjuveanu și susținut de șeful PNL București, Ciprian Ciucu. Numai că Ilinescu Andrei Denis a fost reținut, în 2018, iar în data de 12 iulie 2018 erau depuse la camera de corpuri delicte a Poliței Române drogurile găsite asupra tânărului președinte al liberalilor din București. După trei luni, procurorii de la DIICOT au considerat că Denis Ilinescu nu este totuși un infractor periculos și au decis să nu continue urmărirea penală. Ulterior, În ianuarie 2019, numele lui Denis Ilinescu a mai apărut într-un dosar la Tribunalul București. Judecătorii de la Secția I – Penală înregistrau dosarul nr. 2715/3/2019. În această cauză, DIICOT solicita confiscarea de la liberalul Ilinescu a stupefiantelor confiscate în primul dosar. Judecătorii au decis pe 5 martie 2019 să confiște drogurile pe care poliția le găsise în posesia lui Denis Ilinescu, stupefiantele fiind la acel moment la camera de corpuri delicte a IGPR. Mai târziu,în 2020, liderul TNL București  a fost cercetat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru conducere fără permis.Așadar, cam acesta este prestatorul ales de conducerea Liceului Cervantes să organizeze Balul Absolvenților la Palatul Ghica, din cauză căruia peste 60 de liceeni au apelat la Salvare și au ajuns la spital!