Peste 60 de absolvenți de la Liceul Cervantes au fost intoxicați la Palatul Ghica de liderul TNL București

Pentru majoritatea liceenilor de la Liceul Teoretic Bilingv Miguel de Cervantes din București, balul de absolvire organizat la Palatul Ghica s-a terminat la …spital.

Rețeta Balului absolvenților de la Liceul Cervantes: Pe contract 490 de lei, în realitate- 1.000 de lei

Cele patru clase a XII-a de la Liceul Teoretic Bilingv Miguel de Cervantes din București au hotărât ca balul de absolvire să aibă loc joi, 18. Mai 2023, la Palatul Ghica. Ca totul să mergă ceas, absolvenții de la Liceul Cervantes au apelat la un prestator care să se ocupe de acest eveniment unde vor participa circa 110 de elevi. Întâmplător sau nu, prestatorul ales sau poate impus, de cine încă nu știm, este PFA Ilinescu Andrei Denis. Toate bune și frumoase. S-a încheiat un contract prin care s-a achitat în trei rate suma totală de 490 de lei. Dar, în contract, atenție, prestatorul PFA Ilinescu Andrei Denis a stipulat că ”În preț sunt incluse meniuri gratuite pentru cadrele didactice și cazuri sociale, suportate de prestator”. Însă, ceea ce nu este specificat în contract este că fiecare absolvent de la Liceul Cervantes care a participat la balul de la Palatul Ghica a plătit 1.000 de lei, adică dublu de cât era specificat în contract. De ce? Numai prestatorul și conducerea Liceului Cervantes vor putea da un răspuns.  

”Toată noapte am avut febră, vărsături și diaree”

Toată noaptea de joi spre vineri, absolvenții de la Liceul Cervantes s-au distrat, au făcut poze, au dansat, s-au filmat, au mâncat și chiar au și băut. La ivirea zorilor, și-au luat la revedere, pupături, îmbrățișări, lacrimi de bucurie. Și toți participanții au plecat la casele lor. După ce s-au trezit după petrecerea de la Palatul Ghica au apărut și surprizele! Rând pe rând, mesajele absolvenților de la Liceul Cervantes au devenit …adevărate alerte medicale. ”Toată noapte am avut vărsături și diaree”, ”Am chemat salvarea de două ori”, ”Am febră cu vărsături și diaree”, ”Cei de la Salvare au zis enterocolită. A leșinat de două ori”. Sunt doar câteva din zecile și chiar sutele de mesaje ale absolvenților care au participat la balul de la Palatul Ghica organizat de Ilinescu Adrian Denis. Părinții au intrat în panică, au chemat salvare și mulți dintre absolvenți au ajuns la spital. La ora actuală, peste 60 de liceeani au probleme medicale în urma participării la balul de absolvire de la Palatul Ghica. ”Peste 60 de elevi au probleme medicale din cauza mâncării de la bal. Practic, este o toxinfenție alimentară”, a precizat unul dintre părinți pentru PUTEREA.

Protecția Consumatorului funcționează …off-line

Alarmați și disperați de li s-a întâmplat copiilor lor, părinții au sunat vineri și sâmbătă la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, condusă de controversatul Horia Constantinescu, dar nimeni nu a răspuns. Cei de la DSVSA București au pasat răspunderea la Direcția de Sănătate Publică București. Astfel, peste 60 de elevi de la Liceul Cervantes au ajuns la spital ca urmare a unei toxinfecții alimentare ”servite” la Palatul Ghica, și nicio instituție de control privind protecția consumatorului nu s-a sesizat. De ce oare?

CV-ul prestatorului Andrei Denis Ilinescu: Lider PNL București, anchetat de DIICOT pentru droguri și cercetat pentru conducere fără permis

Dar ceea ce se știe mai puțin este că prestatorul care a transformat în coșmar balul absolvenților de la Liceul Cervantes este un tânăr politician controversat. Ilinescu Andrei Denis (FOTO) este de anul trecut liderul  tinerilor liberali din București, fiind propus de viceprimarul Capitalei, Stelian Budjuveanu și susținut de șeful PNL București, Ciprian Ciucu. Numai că Ilinescu Andrei Denis a fost reținut, în 2018, iar în data de 12 iulie 2018 erau depuse la camera de corpuri delicte a Poliței Române drogurile găsite asupra tânărului președinte al liberalilor din București. După trei luni, procurorii de la DIICOT au considerat că Denis Ilinescu nu este totuși un infractor periculos și au decis să nu continue urmărirea penală. Ulterior, În ianuarie 2019, numele lui Denis Ilinescu a mai apărut într-un dosar la Tribunalul București. Judecătorii de la Secția I – Penală înregistrau dosarul nr. 2715/3/2019. În această cauză, DIICOT solicita confiscarea de la liberalul Ilinescu a stupefiantelor confiscate în primul dosar. Judecătorii au decis pe 5 martie 2019 să confiște drogurile pe care poliția le găsise în posesia lui Denis Ilinescu, stupefiantele fiind la acel moment la camera de corpuri delicte a IGPR. Mai târziu,în 2020, liderul TNL București  a fost cercetat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru conducere fără permis.Așadar, cam acesta este prestatorul ales de conducerea Liceului Cervantes să organizeze Balul Absolvenților la Palatul Ghica, din cauză căruia peste 60 de liceeni au apelat la Salvare și au ajuns la spital!

41 COMENTARII

 1. 1. NU este adevărat jumătate din articol !!! Pt ca pachetul a fost 490 / copil
  2. Conducerea liceului NU are nicio legătură cu contractul de servicii
  4. Copiii , majori fiind au ales locatia.

  Răspunzători sunt cei de la Palat care au asigurat toate alimentele și băutura.
  Nu mai denaturati adevărul.

 2. Bună ziua, suntem aproape peste 100 părinți care putem demonstra ca plata pachetului de 1000 RON nu este reala..existând dovezi pt suma plătită de doar 490 , a doua minciuna legata de conducerea liceului, nu a avut nici o legătură conducerea cu ce am ales noi si copiii, singura problema reala este cauza stării de rau a multor copii datorată unui agent infecțios prezent în meniul oferit de restaurant …..

 3. Ar fi un gest DE BUN SIMT și onoare, dacă aveți asa ceva, sa DEZMINTITI minciunile din articol.
  Și dacă dvs aveți o problema cu liderii PNL, nu e problema noastră, adă ca binevoiți și U amestecați elecii liceului în mizerii politice.

  RESTAURANTUL este singurul care poarta vina pt ce s a întâmplat. Punct

 4. Nu folositi dramatica situație în care ne aflăm cu copiii pentru a acuza fara sa cunoașteți realitatea, folosind situatia politica și juridica a organizatorului…cu care devaltfel noi am mai colaborat fara probleme…salvând situația locației. Trebuie masuri luate ca sa nu se mai repete.Locatia sa verifice și sa își asume procedural ceea ce au cauzat copiilor.

  • În ce calitate și cu ce ocazie ați mai colaborat cu organizatorul? Parcă spuneați că sunteți parinte? Deduc că îi luați apărarea beizadelei peneliste infractoare, care bineînțeles nu este vinovat, în opinia dvs,care nu mai puteți de grija copiilor,da nici nu pomeniți despre ei.Pun pariu că sunteți membră sau simpatizantă PNL,e alegerea dvs, iar copilul dvs nu a avut probleme.Singura preocupare este să-l scoateți basma curată pe (p)denisul liberal și identitatea autorului.Rusinica!

   • Vigilenta va joaca feste. Nu ati inteles nimic din ce au scris parintii. Nimeni nu ia apararea organizatorului. Indiferent ce culoare politica are, nu ne intereseaza! Cine a gresit, va plati si punct. Face politica in alta parte, ati gresit grupul.

 5. Elevii, părinții, profesorii și conducerea liceului nu au absolut nicio vină că mancarea, băutura sau nerespectarea normelor de igienă de la Palatul Ghica au dus la îmbolnăvirea elevilor și profesorilor, participanți la acest eveniment. Serviciile prestate, în suma de 490 lei/elev, au venit la pachet cu enterocolită, toxiinfecție alimentară etc. Autoritățile și cei care au atribuții în acest sens trebuie să investigheze cauzele ce au dus la afectarea sănătății elevilor și profesorilor, iar vinovații să fie trași la răspundere, conform legii. Însănătoșire grabnică tuturor!

 6. Prețul balului este de 490, va rog nu veniți cu stiri false. Direcțiunea liceului Miguel de Cervantes nu este implicata în alegerea firmei organizatoare, aceasta a fost aleasa în unanimitate de către reprezentanții celor 4 clase, fiind cea mai buna oferta prezentata.
  Va rog sa dezmințit aceasta știre falsa.
  Sa va fie rușine.

 7. Dl. Ion Teleanu, autorul acestui articol în care sunt incluse câteva minciuni și erori legate de organizare dar mai ales de o așa zisă implicare a conducerii Liceului Cervantes, ar fi frumos și indicat sa rectificati greșelile strecurate si sa nu distorsionati adevărul care este unul singur și foarte grav!!! Copiiii nostri au fost infectați si situatia delicata in care se afla majoritatea se datorează strict restaurantului!!!!

 8. Aceasta stire se doreste a fi una politica pentru „ciolan” si nu despre Palatul Ghica, raspunzatorul pentru problemele medicale ale copiilor. Organizarea acestui bal al absolvirii este total eronat prezentata in aceasta asa-zisa stire: pretul pachetului a fost de 490 lei/copil si conducerea liceului nu a fost implicata in niciun fel in alegerea locatiei de desfasurare a evenimentului. Palatul Ghica a fost ales de majoritatea elevilor claselor a XII-a din oferta prezentata de organizatorul evenimentului. Rusine pentru jurnalismul practicat…daca se poate numi jurnalism…

 9. Sunt curioasa de unde aveti aceste informatii si daca ati verificat din mai multe surse asa cum va invata la scoala de jurnalism..dar probabil ca ati lipsit la acele ore. V.ati folosit de ceea ce au patit copiii nostri si ati mintit pentru a va face numarul de articole (sau un circ politic), fiindca altfel nu imi explic cum ati putut scrie asemenea tampenii. Unele citate date de dvs in articol imi apartin, sunt scrise de mine pe grupul privat de copii. Cu ce drept le.ati folosit? Eu nu am fost intrebata daca sunt ok cu acest lucru. Aruncati cu noroi in profesori si conducerea liceului care nu a avut nicio treaba cu organizarea. Suma vehiculata in articol de 1.000 lei este o alta inventie..Nu am vrut sa comentez initial aici fiindca nu am vrut sa ma cobor la acest nivel dar cred ca totusi cititorii dvs ar tb sa stie ce jurnalism faceti..unul jalnic si fake. Nu am auzit pana astazi nici de dvs si nici de aceasta publicatie, dar consider ca nu am pierdut nimic.

 10. Cativa parinti trebuiau sa verifice dinainte dotarea si conditiile restaurantului, sursele de aprovizionare. Apoi dati banii. Si nu toti odata ci la final restul. A lovi in liceu si director pesemne ca ii vrea cineva postul. Ziarul trebuia sa fie corect.

 11. Acest articol este o minciuna de la un capat la altul! Nu ma mai obosesc sa comentez, pentru ca am vazut ca comentat alti parinti si au spus tot ce era de spus. Sa va fie rusine ca va platiti politele folosindu-va de experienta neplacuta a unor copii!

 12. Când te bagi in cocină cu porcii uneori te mănâncă,alteori îți servesc mâncare gata stricată… păcat de elevi că nu meritau astfel de răsplată la sfârșit de studii…dar ce te poți aștepta de la un drogat și infractor,conform dosarelor neinstrumentate și pasate de la o instituție la alta…este viitorul prim ministru al țării,întâi droguri,apoi infracțiuni,mai urmează un plagiat și poate sa fie ales …

 13. Stau si ma intreb ce retardati de parinti iau apararea unora care le au imbolnavit copii. Pe cine aparati retarzilor? Pe unii care au facut bani pe suferinta copiilor vostri? Pe unii pentru care nu conteaza decat banii? Cine a semnat contractul cu acel PFA? Copii? Lasati i pe vibovati sa raspunda pentru faptele lor retarzilor. Copii voostri puteau fi morti acum pentru inconstienta voastra.

 14. Pun pariu pe ce vreți că toate mesajele de susținere ale mămicilor ptr beizadeaua pnl-ista provin din același telefon, întrucât nici una nu-l înfierează pe gunoiul politic. Și, nu va faceți griji, dacă a scăpat el de droguri, enterocolita e doar o adiere de vânt

  • De tot rahatul, niciun părinte nu este membru în vreun partid…nu comentați minciunile si comentați organizatorul. Exista probleme serioase tot ce au pățit copiii din cauza locației si nu intereseaza pe nimeni implicațiile politice

 15. Penibil și jalnic din partea jurnalistului Ion Teleanu,va rog sa va rectificați greșelile de redacție in primul rand fiindca in prima parte a textului îl cheama “Andrei Denis” ulterior se transforma in “Adrian Denis”.
  Am avut marea bucurie de a lucra împreună cu dânsul,este un om excelent și perfecționist care a reușit sa îndeplinească toate cerintele pentru balul nostru de absolvire fiind foarte putini elevi.
  Îmi vine greu a crede ca si in cazul in care s-ar fi întâmplat asta,n-ar fi gestionat-o cum trebuie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Acestea sunt cele 11 bănci care și-au înșelat clienții! Reacția ANPC

În cadrul activității sale de supraveghere a pieței, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a realizat o serie de verificări a modului în care...