Peste 700 de militari din Statele Unite, Franța, Olanda, Portugalia și România, la Exercițiul „Justice Eagle 22.II”

La Poligonul „Smârdan”, de lângă Galați, se desfășoară până pe data de 23 septembrie Exercițiul multinațional „Justice Eagle 22.II”, la care participă peste 700 de militari din Statele Unite, Franța, Olanda, Portugalia și România, Armata Română fiind reprezentată la acest exercițiu de militari din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est de la Craiova.

Exerciţiul are ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii şi a încrederii reciproce între aliaţi prin exerciţii de antrenament cu trupe în teren şi exerciții tactice, cu trageri de luptă.

În cadrul antrenamentelor vor fi utilizate peste 80 de mijloace de luptă din toate categoriile pentru a fi testată și colaborarea dintre diferitele eșaloane în îndeplinirea misiunilor de luptă.

Sub genericul „Justice Eagle” se desfășoară o serie de exerciții multinaționale la care participă armatele din statele NATO pentru creșterea interoperabilității în desfășurarea unor acțiuni comune.

Primul exercițiu din această serie care s-a desfășurat la Poligonul „Smârdan” a fost „Justice Eagles 17”, din aprilie 2017, la care au participat peste 350 de militari români şi americani din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” din Galați, Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” Galați, Batalionul 285 Artilerie „Vlaicu Vodă”, din Brăila structuri aparţinând Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” din Focșani şi militarii din  Batalionul 1, Regimentul 8 Infanterie, „Fighting Eagles” (Vulturii luptători), din armata Statelor Unite.

Exercițiul „Justice Eagle 17” a fost primul la care au fost utilizate la un exercițiu din România unele dintre cele mai performante mijloace de luptă din armata Statelor Unite, cum ar fi tancurile „M1 Abrams” și mașinile de luptă „Bradley”.

Exercitii militare Poligonul Smardan
Exercitii militare Poligonul Smardan
Exercitii militare Poligonul Smardan
Exercitii militare Poligonul Smardan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...