Peste 900 de delfini au eșuat pe coasta Atlanticului doar în ultimele trei luni

În numai trei luni, cel puțin 910 delfini au eșuat pe plajele litoralului atlantic francez. Totodată, noul bilanț al observatorului oceanografic Pelagis arată că a fost înregistrat un nou val „intens” de peste 400 de eșuări de o săptămână.

„Aproximativ 420 de eşuări de cetacee mici” au fost înregistrate pe coasta Atlanticului în perioada 10 – 17 martie, inclusiv 120 chiar în weekendul 11-12 martie, o cifră „fără precedent”, a anunţat vineri Pelagis, precizând că sunt încă date neînregistrate.

„Starea carcaselor pare a fi foarte variată, ceea ce indică faptul că condiţiile de derivă au adus pe coastă delfini morţi de doar câteva zile până la câteva săptămâni”, notează Pelagis, care a înregistrat eşuări de cetacee pe coasta Atlanticului din 1970.

„Câteva carcase examinate dezvăluie în principal urme de captură într-un dispozitiv de pescuit”, argumentează organizația.

Începutul acestui an a debutat cu un prim val intens cu peste 360 de eşuări înregistrate de la mijlocul lunii decembrie 2022 până la sfârşitul lunii ianuarie 2023.

Din 2017 până în 2020, au fost în medie 850 de eşuări în fiecare iarnă. Majoritatea eşuărilor au loc de obicei în februarie şi martie, când delfinii se apropie de coastă pentru a-şi găsi hrana şi, prin urmare, au cea mai mare interacţiune cu pescarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...