Petiție publică pentru sancționarea Rusiei, adresată președintelui Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, este chemat să susțină un embargou politic și economic din partea statelor NATO și UE împotriva Rusiei.

Petiția publică pentru sancționarea Rusiei, adresată Președintelui României, a fost lansată de deputatul IOnel Dancă (Forța Dreptei) și poate fi consultată pe adresa https://ioneldanca.ro!

În calitate de reprezentant ales al cetățenilor români în Parlamentul României, vă solicit să susțineți un embargou politic și economic, fără precedent, din partea statelor NATO și UE împotriva Rusiei.

Lumea civilizată trebuie să răspundă dur și imediat la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei printr-o acțiune de amploare care să oprească escaladarea războiului din Ucraina și uciderea de oameni nevinovați. Adoptarea de sancțiuni graduale nu are un impact major pentru Rusia”, susține Dancă.

În opinia acestuia, este necesar un embargou mondial politic și comercial total împotriva Rusiei prin următoarele acțiuni:

1. Statele NATO și UE  trebuie să interzică orice cooperare economică cu Rusia pe teritoriul statelor lor pentru bunuri și servicii produse în Rusia sau livrate pe teritoriul Federației Rusiei.

2. În statele NATO și UE, trebuie suspendată desfășurarea de activități economice cu societăți comerciale înregistrate pe teritoriul Federației Ruse sau cu societăți comerciale ai căror acționari sunt cetățeni ai Federației Ruse.

3. Sistemul bancar rusesc trebuie deconectat de la platforma internațională de tranzacții bancare SWIFT.

4. Accesul societăților comerciale înregistrate pe teritoriul Federației Ruse sau ai căror acționari sunt cetățeni ai Federației Ruse și a cetățenilor ruși la conturile bancare deschise pe teritoriul statelor NATO și UE trebuie suspendat imediat.

5. Trebuie restricționate sistemele de comunicații globale, ai căror furnizori se află pe teritoriul statelor NATO și UE  (satelit, telefonie, internet, etc.), cu Federația Rusă.

Suntem conștienți că impactul pe termen scurt al unor astfel de măsuri pentru cetățenii statelor NATO și UE reprezintă un cost care trebuie suportat de lumea civilizată democratică pentru apărarea păcii mondiale și a vieții oamenilor.

Însă, pe termen lung, suspendarea totală a activităților comerciale cu un stat nedemocratic care amenință pacea lumii reprezintă o măsură eficientă de descurajare a acțiunilor de încălcare a tratatelor internaționale”, susține Dancă.

Mai multe articole...

  1. https://www.motherjones.com/politics/2022/02/heres-how-trumps-russia-hoax-led-to-death-and-destruction-in-ukraine/
    Imaginează-ți cum i s-a părut asta pentru Putin. A ajutat la schimbarea regimului în cea mai puternică națiune a lumii, instalând în funcție un tip complet neexperimentat care a adus laude de ani de zile pe autocratul rus corupt. Ce victorie! În noaptea alegerilor din 2016, un angajat al Agenției de Cercetare pe Internet din Rusia, care a fost o parte cheie a operațiunii de la Kremlin, a trimis un mesaj în care a raportat că agenții cibernetici de acolo „au desfundat o sticlă minusculă de șampanie” când au aflat că Trump a câștigat și „a rostit aproape la unison: „Am făcut America mare.” La o sărbătoare la Moscova, Dmitri Drobnitsky, un scriitor pentru magazine pro-Kremlin, a exclamat: „Aceasta este adevărata resetare a lumii occidentale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole