Petru Ion Văduva, care a condus toate afacerile lui Ion Țiriac, este noul preşedinte al Transgaz

Publicat: 25 feb. 2022, 10:05, de Puterea.ro, în Business , ? cititori
Petru Ion Văduva, care a condus toate afacerile lui Ion Țiriac, este noul preşedinte al Transgaz

Decesul actriţei Betty White a survenit la şase zile după un atac cerebral, potrivit certificatului de deces, informează AP.

Betty White a avut o carieră de peste şase decenii în comedie și este cunoscută pentru serialul „The Golden Girls”. Actrița a murit pe 31 decembrie 2021, la vârsta de 99 de ani.

Îndrăgita actriţă, căreia i-au adus omagii preşedintele Joe Biden şi legendarul autor Mel Brooks, a murit în casa ei din Brentwood (Los Angeles), după ce, pe 25 decembrie suferise un atac cerebral. Trupul ei a fost incinerat.

Numele legal al actriţei a fost Betty Marion Ludden. Ea a luat numele soţului său, Allen Ludden, cu care a fost căsătorită între 1963 şi 1981. Betty White ar fi împlinit vârsta de 100 de ani pe 17 ianuarie 2022.

Petru Ion Văduva, fostul CEO al Țiriac Holding, este noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii Transgaz. Cine este, totuși, Petru Ion Văduva?

„În conformitate cu prevederile legale în vigoare, Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz SA informează persoanele interesate asupra faptului că, prin Hotărârea nr. 6 din 24.02.2022, Consiliul de Administraţie al SNTGN Transgaz îl alege pe domnul Văduva Petru Ion, membru al Consiliului de Administraţie, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie, pentru o perioadă de 4 luni, începând cu data de 10.05.2022, până la data de 09.09.2022”, se menţionează într-un raport al Bursei de Valori București (BVB).

Petru Ioan Văduva are 51 de ani. A studiat la unele dintre cele mai prestigioase universități din Statele Unite ale Americii, precum Yale sau Columbia. A lucrat in investment banking pe Wall Street, la Londra și la New York.

În 2009 a venit în România și a preluat conducerea holding-ului de peste două miliarde de euro, al lui Ion Țiriac. Astfel, a devenit CEO la Țiriac Holding și membru în board-ul Allianz România.

Totodată, potrivit CV-ul lui Văduva, în perioada 2009-2015 a fost și președintele comitetului de Audit la UniCredit Bank.

Văduva a mai fost și în perioada 2013 – 2017, Ceo și membru în board-ul Transgaz, potrivit CV-ul acestuia.

Transgaz este operatorul tehnic al sistemului naţional de transport şi răspunde de funcţionarea acestuia în condiţii de calitate, siguranţă, eficienţa economică şi protecţie a mediului înconjurător.

Societatea poate desfăşura complementar şi alte activităţi conexe pentru susţinerea obiectului principal de activitate, în conformitate cu legislaţia în vigoare şi cu statutul propriu, putând achiziţiona gaze din producţia internă sau din import doar în scopul consumului tehnologic propriu sau al echilibrării Sistemului Naţional de Transport.

Petru Ion Văduva, fostul CEO al Țiriac Holding, este noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii Transgaz. Cine este, totuși, Petru Ion Văduva?