Petru Ion Văduva, care a condus toate afacerile lui Ion Țiriac, este noul preşedinte al Transgaz

Petru Ion Văduva, fostul CEO al Țiriac Holding, este noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii Transgaz. Cine este, totuși, Petru Ion Văduva?

„În conformitate cu prevederile legale în vigoare, Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz SA informează persoanele interesate asupra faptului că, prin Hotărârea nr. 6 din 24.02.2022, Consiliul de Administraţie al SNTGN Transgaz îl alege pe domnul Văduva Petru Ion, membru al Consiliului de Administraţie, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie, pentru o perioadă de 4 luni, începând cu data de 10.05.2022, până la data de 09.09.2022”, se menţionează într-un raport al Bursei de Valori București (BVB).

Petru Ioan Văduva are 51 de ani. A studiat la unele dintre cele mai prestigioase universități din Statele Unite ale Americii, precum Yale sau Columbia. A lucrat in investment banking pe Wall Street, la Londra și la New York.

În 2009 a venit în România și a preluat conducerea holding-ului de peste două miliarde de euro, al lui Ion Țiriac. Astfel, a devenit CEO la Țiriac Holding și membru în board-ul Allianz România.

Totodată, potrivit CV-ul lui Văduva, în perioada 2009-2015 a fost și președintele comitetului de Audit la UniCredit Bank.

Văduva a mai fost și în perioada 2013 – 2017, Ceo și membru în board-ul Transgaz, potrivit CV-ul acestuia.

Transgaz este operatorul tehnic al sistemului naţional de transport şi răspunde de funcţionarea acestuia în condiţii de calitate, siguranţă, eficienţa economică şi protecţie a mediului înconjurător.

Societatea poate desfăşura complementar şi alte activităţi conexe pentru susţinerea obiectului principal de activitate, în conformitate cu legislaţia în vigoare şi cu statutul propriu, putând achiziţiona gaze din producţia internă sau din import doar în scopul consumului tehnologic propriu sau al echilibrării Sistemului Naţional de Transport.

Petru Ion Văduva, fostul CEO al Țiriac Holding, este noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii Transgaz. Cine este, totuși, Petru Ion Văduva?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...