Piața construcțiilor se gripează: sectoarele cu cele mai mari creșteri și pierderi

Vești extrem de proaste dinspre piața construcțiilor, ce s-a redus cu 62% comparativ cu luna anterioară, conform informaţiilor publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS). Vestea bună ar fi doar prin raportare la aceeași lună a anului trecut.

Astfel, volumul lucrărilor de construcţii a crescut în ianuarie 2022 cu 12,9% faţă de luna ianuarie 2021, pe fondul problemelor generate de pandemie.

Conform INS relevă, în ianuarie 2022 față de decembrie 2021, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 62%, declin evidenţiat astfel: lucrările de reparaţii capitale (-67,4%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-65%) şi la lucrările de construcţii noi (-60,1%).

Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi astfel: lucrările de construcţii inginereşti (-68,3%), clădirile nerezidenţiale (-61,1%) şi la clădirile rezidenţiale (-49,4%).

Semnalele pozitive

Nu toate sectoarele au avut de suferit. În ianuarie, pe elemente de structură, o creştere s-a înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+19,6%), lucrările de reparaţii capitale (+11,6%) şi la lucrările de construcţii noi (+11%). De asemenea, pe obiecte de construcţii, clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au crescut cu 37,7%, respectiv cu 25,7%. Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţii inginereşti cu 6%.

1 COMENTARIU

  1. Nu mai castiga baietii smecheri de 30 de ori mai mult decat investitia???pacat!!!in tari puternic dezvoltate profitul net al dezvoltatorilor imobiliari era in medie,de circa 10 la suta!!!cand profitul era de 15 la suta ziceau ca l-a prins pe D-zeu de picior!si asta cu materiale de calitate,nu ca la noi!!!aviz lor,case se gasesc si in alte tari!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...