Piața imobiliară din România a explodat. Apartamente la prețuri astronomice

Publicat: 24 iun. 2024, 11:05, de Cristina Cohuț, în Imobiliare , ? cititori
Piața imobiliară din România a explodat. Apartamente la prețuri astronomice

Prețurile apartamentelor continuă să crească în București și în marile orașe, iar această tendință nu pare să fie o problemă deoarece proprietarii reușesc să vândă locuințele lor indiferent de prețurile solicitate.

Prețuri mari pentru apartamente cu suprafață redusă

Chiar dacă nu ajung la nivelul din Cluj sau din Occident, prețurile apartamentelor din București depășesc adesea suma de 100.000 de euro, chiar și pentru apartamente cu suprafețe reduse. O postare pe un grup de Facebook dedicat anunțurilor imobiliare a stârnit discuții aprinse între utilizatori, conform Adevărul.

„Apartament de 2 camere în Vitan – Confort pentru familii mici și cupluri! Comision 0. Locație: Calea Vitan -Mihai Bravu. Caracteristici:  Decomandat- pentru că intimitatea e importantă, chiar și când îți cauți șosetele prin casă! Bloc din 1989 construit în vremuri bune, când lucrurile erau făcute să dureze! Centrală proprie pe gaz adio facturi uriașe și bun venit confort termic! Fereastră la baie- pentru că și baia merită o priveliște! Suprafață de 58 mp suficient spațiu pentru a-ți desfășura toate activitățile, de la yoga la maratoane de seriale. Aproape de metrou Mihai Bravu – pentru că timpul tău e prețios și vrei să ajungi rapid oriunde în oraș!”, e prima parte a mesajului postat pe Facebook.

„Bonusuri: Vecini de treabă care îți vor împrumuta zahăr și poveșți interesante! Aproape de tot ce contează: magazine, parcuri, transport public și, bineînțeles, cele mai bune covrigării din oraș!”, continuă autorul postării.

Cu toate acestea, suma negociabilă de 108.900 de euro a provocat controverse. „Preț de apartament într-un bloc nou! Totuși, care este prețul real?”, a întrebat altul. „O singură cale de afla: faceți o ofertă”, i s-a răspuns. „La ce bloc nou ați văzut un preț similar în această zonă?”, întrebat un alt potențial client.

„Se dă cu tot cu Mercedes?”, a întrebat un internaut. „Azi da”, i-a răspuns cu umor autorul postării inițiale. „Ovidelu… sub 80 de mii. Altfel pe aici ești subiect de glumă”, a scris un alt utilizator.

Au crescut și costurile de renovare ale apartamentelor

Nu doar prețurile apartamentelor au crescut, ci și costurile renovărilor. Ionela, o membră a unui grup de Facebook specializat în amenajări interioare, a descoperit că prețul renovării unui apartament cu două camere poate ajunge între 20.000 și 45.000 de euro.