Piedone: „Cu natura nu-i de joacă!” Cum a gestionat primarul fenomenele extreme în Sectorul 5

Publicat: 14 iun. 2024, 17:44, de Corina Oprea, în Administratie , ? cititori
Piedone:
Piedone: "Cu natura nu-i de joacă!" Cum a gestionat primarul fenomenele extreme în Sectorul 5

Piedone a ieșit în stradă în timpul furtunii de seara trecută. Primarul Sectorului 5 a gestionat eficient situația provocată de fenomenele meteo extreme, care au făcut ravagii în toată țara. Cum i-a ajutat edilul pe cetățeni și cum are de gând să ajute familiile care s-au ales cu pagube în urma celor întâmplate.

Piedone, despre furtuna din București

Piedone a transmis un mesaj important, în care a vorbit despre cum natura s-a dezlănțuit noaptea trecută. Edilul a menționat că, asemenea întregii țări, și Sectorul 5 s-a confruntat cu probleme din cauza fenomenelor meteo extreme.

De la miezul nopții, echipele au intervenit pentru îndepărtarea arborilor căzuți pe mașini, pentru vidanjarea zonelor inundate și pentru curățarea străzilor și trotuarelor.

Societatea AES a realizat peste 40 de intervenții, mobilizând 124 de persoane pentru toaletarea și îndepărtarea ramurilor și copacilor căzuți din cauza furtunii. În Sectorul 5 au fost raportate 15 cazuri de arbori prăbușiți pe mașini. De asemenea, 115 persoane de la Spații Verzi au acționat în parcurile din sector, pentru a le curăța de urmele vijeliei.

Cristian Popescu Piedone a precizat că echipele continuă să acționeze pe principalele artere din sector, dar și pe străzile secundare, cu 150 de operatori ai societății Salubrizare Sector 5 și cu 15 utilaje echipate cu perii. Societatea Infrastructură a pus la dispoziție o vidanjă pentru a interveni la subsolurile blocurilor inundate, iar 80 de angajați sunt încă pe teren pentru a gestiona situația.

Poliția Locală Sector 5 a patrulat pe parcursul nopții pentru a sprijini cetățenii și echipele de intervenție. Piedone precizat că o familie a fost complet inundată, distrugându-le mobilierul, aparatura, hainele și rechizitele copiilor.

În acest sens, el a dispus ca DGAPSC Sector 5 să efectueze o anchetă pentru ca Primăria Sectorului 5 să poată oferi ajutor acestei familii.

„Cu natura nu-i de joacă! Ca în toată țara, şi în Sectorul 5 au fost probleme din cauza fenomenelor meteo extreme. Încă de la mizeul nopții am acționat pentru îndepărtarea arborilor căzuți pe maşini, pentru vidanjarea zonelor unde s-au acumulat cantități mari de apă şi pentru curățarea străzilor şi a trotuarelor.

Societatea AES a efectuat peste 40 de intervenții cu utilajele din dotare, cu un efectiv de 124 de persoane, pentru toaletarea şi îndepărtarea ramurilor şi copacilor căzuți din cauza furtunii. Pe raza Sectorului 5 au fost înregistrate 15 cazuri de arbori prăbuşiți pe maşini. 115 persoane de la Spații Verzi au acționat în parcurile din sector pentru a le curăța de urmele vijeliei.

Suntem în continuare pe principalele artere din sector, dar şi pe străzile secundare, cu 150 de operatori ai societății Salubrizare Sector 5, dar şi cu 15 utilaje cu perii. Societatea Infrastructură a pus la dispoziție o vidanjă, cu ajutorul căreia am acționat la subsolurile blocurilor inundate din cauza ploilor abundente. 80 de angajați ai societății sunt şi la această oră prezenți pe teren.

Poliția Locală Sector 5 a patrulat pe parcursul nopții pe raza sectorului, pentru a veni în sprijinul cetățenilor şi colegilor care au acționat pentru a remedia problemele cauzate de furtună. O familie şi-a văzut toată agoniseala distrusă de ape, după ce apartamentul le-a fost complet inundat. Mobilier, aparatură, haine, rechizitele copiilor…

Am dispus ca DGAPSC Sector 5 să facă o anchetă în acest sens, pentru ca Primăria Sectorului 5 să poată oferi ajutor acestei familii.

Cu respect,

Primarul Piedone”, este mesajul edilului.