Piloții ruși strâng dovezi împotriva propriilor comandanți. Vor să le predea unui tribunal internațional

Piloții ruși strâng informații referitoare la ordinele de luptă primite și intenționează să le trimită unui tribunal internațional, susține Ministerul Apărării din Ucraina.

Serviciile de informații ucrainene susțin că invadatorii ruși încearcă să-și ascundă participarea la comiterea crimelor împotriva populației civile.

„Echipajele aeronavelor care au lansat rachete asupra civililor din Ucraina sunt deja conștiente de faptul că conducerea armatei ruse va continua să transfere responsabilitatea crimelor de război asupra autorilor direcți. Piloții strâng dovezi ale ordinelor pe care le-au primit, pe care intenționează să le depună în viitor tribunalului internațional”, transmite Ministerul Apărării din Ucraina, citat de Odessa Journal.

Conform acestora, invadatorii din Forțele Aerospațiale ale Rusiei „încearcă să distrugă orice dovadă a participării lor la uciderea populației civile din Ucraina”.

„Prin oferirea de mită, ocupanții încearcă să elimine informații despre ei înșiși din ordinele și instrucțiunile de luptă”, susține serviciul ucrainean de informații.

Acesta mai publică datele personale ale comandamentului regimentului 52 de aviație de bombardiere grele (Shaykovka, regiunea Kaluga), al regimentului 121 de aviație de bombardiere grele (Engels, regiunea Saratov), al diviziei 22 de aviație de bombardiere grele (Engels) al cărei personal este implicat în bombardarea orașelor ucrainene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Polițist chemat de șef să-și ceară scuze față de un judecător,...

Un tânăr polițist a fost chemat să dea socoteală pentru că s-a contrat cu un judecător de la Înalta Curte. Șeful lui i-a spus...

Majorări salariale la Metrorex

După luni de negocieri, sindicaliștii Metrorex au obținut majorări salariale de 13%, începând cu 1 noiembrie 2023. Majorările salariale vor fi aprobate în ședința...