Pisică uriașă gravată descoperită în deșertul din Peru

O pisică uriaşă, gravată a fost descoperită în deșert în Peru, în zona „Liniile Nazca”. Nisipurile din zona de sud a Peru, gravate cu secole în urmă, cu geoglife ale unei colibri, a unei maimuţe și a unei orci au dezvăluit acum forma unei pisici enorme, scrie The Guardian.

Descoperirea a fost făcută în timpul unor lucrări pentru modernizarea căii de acces în zonă,.

Liniile Nazca acoperă aproximativ 450 km pătraţi și reprezintă un sit înscris pe lista UNESCO. Acolo se află sute de imagini zoomorfe. „Gravura era puţin vizibilă şi era pe punctul de a dispărea, deoarece se află pe o pantă abruptă, predispusă la efectele eroziunii naturale”, a declarat Ministerul Culturii din Peru.

„Este uimitor faptul că găsim în continuare figuri noi, dar ştim, de asemenea, că mai sunt multe de găsit. În ultimii ani, utilizarea dronelor ne-a permis să descoperim astfel de imagini pe dealuri”, a declarat Johny Isla, arheologul şef, pentru agenţia de ştiri spaniolă Efe.

Pisica are 37 de metri lungime, cu linii care variază între 30cm şi 40cm în lățime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...