Planeta Marte, o scenă din iad și atât?

O plimbare pe Marte ar fi o experiență unică de viață, uimitoare și profundă. Dar…Ar fi bine să rămână doar o „vizită” ca demonstrație tehnologică sau pentru extinderea posibilităților umane.

Aceasta pentru că este foarte dificil să trăiești acolo. „Nu este tărâmul ospitalității pentru oameni. Marte te va ucide”, potrivit The Atlantic.
Publicația comentează pe marginea faptului că Elon Musk arată „o devoțiune aproape religioasă pentru spațiu, o dorință fierbinte de a merge acolo”.

Și că magnatul Tesla apelează la visuri și explorare ”pentru a învălui un conținut de privilegiu, lăcomie și ego. Nu are foame de descoperiri științifice, nici dorința de a înțelege ce face Pământul atât de diferit de Marte. Musk nu este un explorator; el este un înfigător de steag”...

Ce este atrăgător în a trăi într-un tunel?

Marte este o scenă din iad. Principalul lucru despre Marte este că nu este Pământul, nici măcar pe aproape. De fapt, singurele lucruri pe care planeta noastră și Marte le au cu adevărat în comun sunt că amândouă sunt planete din piatră cu ceva apă înghețată și pe ambele sunt roboți (iar pe Marte nici nu sunt atât de mulți), este de părere publicația.

Planeta Marte are o atmosferă foarte subțire; nu are câmp magnetic care să protejeze suprafața de radiația Soarelui sau razele cosmice galactice; nu are aer respirabil și temperatura medie la suprafață este mortală, 80 de grade sub zero.

Crede Musk că este ca Pământul? Ca oamenii să trăiască acolo în vreun fel, trebuie să sape tuneluri și să trăiască în subteran, și ce este atrăgător în a trăi într-un tunel luminat de lămpi anti-depresie și a cultiva salate în lumină ultravioletă? În a spune adio respirațiilor profunde la exterior și în a umbla sub protecția unui amplu costum spațial, știind că dacă ești într-o activitate extravehiculară și se întâmplă ceva, te așteaptă în 60 de secunde o moarte cumplit de dureroasă?”.

Există cu adevărat un singur cămin pentru noi

Publicația mai comentează că, prin comparație, marele savant Carl Sagan chiar a crezut în trimiterea de oameni pe Marte, întâi pentru a explora și în cele din urmă pentru a trăi acolo, pentru a asigura supraviețuirea omenirii pe termen lung.

Dar Sagan a spus și „Ce să facem noi cu Marte? Sunt atâtea exemple de abuzuri umane asupra Pământului că și formularea întrebării mă îngheață. Dacă există viață pe Marte, cred că n-ar trebui să facem nimic pe Marte. Marte aparține marțienilor, fie ei și doar microbI”.

Există întrebări cu privire la oricare dintre cei mai bogați oameni din lume, care vinde o poveste despre cât de mult îi pasă de supraviețuirea omenirii, că trebuie să trimită rachete în spațiu.

Cineva în această poziție ar putea face multe pe micul nostru punct albastru ca să-i ajute pe cei care au nevoie. (…). Există cu adevărat un singur cămin pentru noi – și suntem deja aici”.

1 COMENTARIU

  1. Știm că societatea noastră actuală este înfometată de inteligenta, putere și am devenit ca niște animale domestice mult prea grase, dar nu trebuie să trăim așa. Oamenii au atât de mult succes, deoarece ne putem adapta rapid comportamentul pentru a prospera, putem face același lucru și pe Marte.
    Deci ca „oameni” am arătat in articolul de mai sus prezentat de minunata noastră jurnalista Popa Eliza! („Planeta noastră și Marte le au cu adevărat în comun sunt că amândouă sunt planete din piatră cu ceva apă înghețată”) că sarcina de a alimenta o bază / colonie marțiană este dificilă, am arătat, de asemenea, că nu este imposibil pentru oameni. O putem face. Va fi dificil, dar suntem oameni și suntem al naibii de buni când dăm de greu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...