Plângere penală împotriva lui Nicușor Dan la Parchetul General EXCLUSIV

Edilul general al Capitalei, Nicușor Dan, s-a ales cu o nouă plângere penală la Parchetul Înaltei Curții de Casație și Justiție pentru ”mai multe infracțiuni de fals și inducere în eroare a organelor judiciare”.

Chioșcurile din Cișmigiu l-au dus pe Nicușor Dan la procurorul general Gabriela Scutea.

Pe data de 12 februarie 2023, la Parchetul Înaltei Curții de Casație și Justiție condus de procurorul general Gabriela Scutea s-a înregistrat o plângere penală împotriva primarului general al Capitalei și a încă 13 persoane fizice din administrația bucureșteană dar și din afară (vezi documentul în facsimil). Povestea acestei plângeri este una incredibilă și cu implicații nebăbuite.
În urmă cu câțiva ani, firma Gardena Global Fresh administrată de Laurențiu Franc Ratan închiriază de la Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) o suprafață de 54 de mp aflată pe raza Parcului Cișmigiu. Practic, era vorba de terenul pe care se aflau patru chioșcuri de vară, neracordate la energie electrică, gaze, apă și canalizare. Numai că, surpriză! Cele patru chioșcuri erau ocupate de către firma Capivox Alexim SRL controlată de Camelia Temneanu, adică desfășura diverse activități economice fără să existe vreun contract cu ALPAB sau Primăria Capitalei.

În aceste condiții, firma care închiriase terenul solicită ALPAB și primarului general Nicușor Dan să fie eliberat spațiul pe care-l închiase și pe care plătește și astăzi chirie. Dar, fără succes. Camelia Temneanu refuză să elibereze cele patru chioșcuri, iar primarul general se facă că plouă.

Primaria Capitalei prejudiciată controlat cu 400.000 de euro


Exasperat de faptul că de vreo câțiva ani plătește chirie la Primăria Capitalei pentru terenurile unde se află cele patru chioșcuri și nu are acces la acele suprafețe, Laurențiu Franc Ratan face plângere penală la procurorul general Gabriela Scutea lui Nicușor Dan și la încă 13 persoane implicate în acest caz.
”Estimâm că prejudiciul produs de numita Temneanu Camelia și SC Capivox AleximSRL se ridică la circa 427.680 de dolari USD în peste 30 de ani de ocupare ilegală a domeniului public. Am procedat la un calcul mediu cu valoarea de 20 USD/metru pătrat ori 54 mp/lună x 33 de ani”, se menționează în plângere. Totodată, în plângerea către PICCJ se susține că ”vă facem cunoscut faptul că în cei peste 30 de ani de când numita Temneanu Camelia și SC Capivox Alexim SRL exploatează fără forme legale chioșcurile obținute prin fraudă la lege veniturile obținute de numita se ridică la circa minim 1.584.000 de euro, socotind o chirie 1.000 de euro/chioșc/4 chioșcuri/lună/33 de ani”.

Acum rămâne de văzut dacă procurorul general Gabriela Scutea îl va deranja pe edilul general Nicușor Dan, care deja este în vizorul DNA.

4 COMENTARII

  1. Drumul Ciurel- Autostrada A1 trebuia la ora asta terminat dar Nicusor Dan l-a blocat in mod iresponsabil.Este un dezastru iesirea din Bucuresti prin Militari.Cei din jurul lui spun ca acesta a blocat terminarea lucrarilor in mod intenționat avand o ambitie prosteasca cu acest drum inca inainte de a ajunge primar.
    Cat de cazut in cap sa fii sa mentii dezastru din Militari ca asa vrei tu?
    O alta idiotenie a fost pomul din metal de Craciun de acum doi ani.
    Nicusor Dan a dezamagit pe multi din cei ce l-au votat.

  2. Este rusinos ca nu aveti decenta sa va respectati statutul de ziarist corect care se documenteaza si are informatii din surse reale. Tot ce ati publicat sunt inventii si minciuni, menite sa induca in eroare putinii cititori pe care ii aveti. Plangeri penale poate face oricine si in ele pot fi scrise tot felul de aberatii. Fara a fi insotite de dovezi (documente reale) sunt stiri menite sa insele opinia publica si sa pateze imaginea unora. Ceea ce se scrie trebuie si dovedit. Nu publicati povestea unui bolnav mintal fara a avea dovezi in ceea ce sustine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...