Planul B al oligarhilor ruși

Sunt zone ale lumii în care oligarhii ruși găsesc întotdeauna o primire discretă şi utilă. Așa spun analiștii, presa internațională și chiar presa rusă. Spre exemplu, lumea arabă şi Rusia au interese comune, după cum apreciază Occidentul.

Fugăriți din Saint Tropez, alungaţi de băncile britanice şi elveţiene, oligarhii ruși găsesc în Emirate un paradis fiscal şi bancar primitor. În Golf şi în lumea arabă în general, Rusia este mai puţin strânsă cu uşa: culege roadele expansionismului său în Siria şi în alte părţi şi este respectată pentru rolul său militar.

În somptuoasele hoteluri de 7 stele din Dubai, unde rusă se vorbeşte mult mai mult decât arabă şi unde sunt apartamente care costă 5.000 de euro pe noapte, se dezvăluie faptul că mulţi oligarhi ruși probabil aveau un plan B gata de pregătit. Deşi puterea sancţiunilor occidentale este fără precedent, există zone ale lumii în care oligarhii care s-au îmbogăţit de pe urma lui Putin găsesc întotdeauna o primire discretă şi utilă.

Coordonare pentru a lua în vizor „prietenii”

Nu în ultimul rând, Dubai, hub-ul financiar şi de afaceri al Golfului Persic, este de mult tip un magnet pentru bogaţii lumii iar refuzul Emiratelor Arabe Unite de a lua o poziţie în disputa dintre aliaţii occidentali şi Moscova a semnalat ruşilor că banii lor sunt în siguranţă acolo. Ruşii înstăriţi încearcă să transfere spre Dubai fonduri care acum se află în Elveţia sau la Londra. În multe cazuri, ruşii înstăriţi încearcă să transfere spre Dubai fonduri care acum se află în Elveţia sau la Londra, care au impus sancţiuni oligarhilor şi organizaţiilor ruseşti, a declarat un bancher de top la o mare bancă privată din Elveţia.

”Nu deveniți un paradis pentru banii murdari”

Aliații G7 vor căuta săptămâna viitoare să se coordoneze pentru a lua în vizor „prietenii” ruși ai lui Putin și se vor strădui să se asigure că Rusia și elitele sale nu pot folosi activele cripto pentru a ocoli sancțiunile.

În plus, Victoria Nuland, subsecretar de Stat al SUA, avertizează Israelul să nu devină ”un paradis pentru banii murdari” ai oligarhilor ruși. Oficialul american a îndemnat Israelul să se alăture sancțiunilor financiare și de control al exporturilor pe care Washington-ul le-a impus Moscovei, într-un interviu acordat postului de televiziune Channel 12 News din Tel Aviv, potrivit Middle Est Eye.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...