Planurile de securitate ale Jocurilor Olimpice de la Paris au fost furate! Polițiștii sunt în alertă

Publicat: 28 feb. 2024, 07:12, de Filon Stan, în Internațional , ? cititori
Planurile de securitate ale Jocurilor Olimpice de la Paris au fost furate! Polițiștii sunt în alertă
Jocurile Olimpice de la Paris, puse în pericol

Autorităţile din Franța au o problemă foarte serioasă, după ce planurile de securitate ale Jocurilor Olimpice de la Paris au fost furate!

Așadar, Jocurile Olimpice de la Paris reprezintă acum o problemă ridicată de securitate pentru autoritățile franceze, după ce planurile de securitate întocmite de polițiștii parizieni au fost furate.

Jocurile Olimpice de la Paris, puse în pericol

Mai exact, o geantă în care se aflau un computer şi două stick-uri de memorie USB care conţineau planurile de securitate ale Poliţiei pentru Jocurile Olimpice de la Paris a fost furată dintr-un tren în gara Gara de Nord din Capitala Franţei, transmite AFP.

Poliția a precizat că geanta aparţinea unui inginer de la Primăria Parisului. Acesta a pus geanta în compartimentul de bagaje de deasupra scaunului său, însă a fost nevoit să schimbe trenul, deoarece primul a avut întârziere. A sesizat că geanta a dispărut atunci când a vrut să se mute în alt tren.

Inginerul a declarat că laptopul său de lucru şi două stick-uri USB conţineau date sensibile, în special planurile Poliţiei municipale pentru securizarea Jocurilor Olimpice.

O anchetă este în curs de desfăşurare de către Poliţia Regională de Transport, care încearcă să afle acum în mâinile cui au ajuns planurile de securitate ale Jocurilor Olimpice de la Paris.

Potrivit planului furat, se știe că două mii de poliţişti municipali vor fi desfăşuraţi în timpul Jocurilor, în total aproximativ 35.000 de forţe de securitate vor fi la datorie în fiecare zi pentru a asigura buna desfășurare a Jocurilor Olimpice, care vor începe pe 26 iulie.