PNL, amendat cu 10.000 de lei după congres. Poliția îi va sancționa și individual pe cei fără mască. Klaus Iohannis poate primi amendă

Publicat: 28 sept. 2021, 15:19, de Mihaela Verdes, în ESENȚIAL , ? cititori
PNL, amendat cu 10.000 de lei după congres. Poliția îi va sancționa și individual pe cei fără mască. Klaus Iohannis poate primi amendă

PNL a fost amendat marți, 28 septembrie, de către Poliția Capitalei. Motivul: nerespectarea măsurilor anti-COVID de la congresul partidului. La evenimentul de sâmbătă au participat 5.000 de oameni. Mulți dintre aceștia nu au purtat masca în spațiile închise sau aglomerate. PNL va plăti suma maximă posibilă, adică 10.000 de lei. Urmează identificările și amenzile individuale.

Anunțul a fost făcut de șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet. Acesta a mai precizat că polițiștii au cerut PNL toate filmările din ziua congresului. După ce vor viziona imaginile, agenții îi vor identifica pe cei care nu au purtat masca de protecție și le vor trimite amenzi.

Printre cei vizați ar putea și președintele Klaus Iohannis. Acesta, la finalul discursului de sâmbătă, a fost surprins minute bune între Ludovic Orban și Florin Cîțu, fără masca de protecție.

Sindicatul Europol postează imaginea cu Klaus Iohannis fără mască, însoțită de o poveste

Într-o postare pe Facebook, Sindicatul Europol redă o situație:

„Un polițist din Timișoara intră într-un restaurant. Vede un bărbat fără mască. Îi cere actul de identitate pentru a-i aplica amenda.

Bărbatul îi spune că vrea înainte să îi arate o poză. Pe ecranul telefonului este poza cu Președintele României la Cogresul PNL, fără mască.

Polițistului îi este jenă să îi mai aplice amendă. Apoi cei doi schimbă subiectul și vorbesc despre golf…”.

Nu se știe dacă povestea este reală sau nu.

Berechet și Oana Niculescu, chemați în Parlament

Comisarul-șef Bogdan Berechet și dr. Oana Niculescu au fost chemați în Parlament. Solicitarea a fost făcută de membrii PSD din Comisiile de apărare și sănătate din Camera Deputaților.

Aceștia au cerut explicații cu privire la circumstanțele organizării și desfășurării congresului PNL.

Record de infectări în Capitală

Luni, 27 septembrie, Bucureștiul a înregistrat jumătate din cele 5.600 de cazuri de Covid-19 raportate la nivel național. Concret, autoritățile au raportat 2.559 de cazuri în Capitală. Asta după ce duminică, 26 septembrie, fuseseră doar 653.

Iar astăzi, 28 septembrie, Municipiul București a ajuns la o incidență de 5,57 de infectări la mia de locuitori, cu 1912 cazuri noi.