PNL: Noua lege a educaţiei – transparenţă mai mare în deciziile din forurile de conducere ale universităţilor

Noua lege a educaţiei aduce un grad mai mare de transparenţă în procedurile decizionale din forurile de conducere ale universităţilor, afirmă liberalii.

Sunt vizate hotărârile de senat, ale comisiilor de administraţie, ale comisiilor de etică şi chiar până la nivelul consiliilor facultăţilor. Toate acestea vor fi considerate acte de interes public şi vor fi postate pe site-urile instituţiilor de învăţământ. Rectorul va întocmi de acum un raport anual de activitate, care va conţine şi o prezentare a stării în care se găseşte universitatea în momentul respectiv. Acest document administrativ va avea un caracter public şi va respecta aceleaşi reguli precum hotărârile conducerii„, se arată într-o postare a PNL publicată vineri pe Facebook.

Potrivit liberalilor, centrarea învăţământului superior pe studenţi este un element principal al legii educaţiei din mediul universitar.

Reprezentanţii organizaţiilor studenţeşti vor fi incluşi în procesele de decizie de la vârful universităţilor, ca principali beneficiari ai procesului de învăţământ„, menţionează aceştia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...