PNL Olt e în pragul unui dezastru politic după ce a fost întrecut de AUR în sondaje

Viitorul sună rău pentru liberalii olteni până și în propriile sondaje: dacă până de curând știau că iau bătaie urât de la PSD, de curând au aflat că vor fi umiliți la alegeri și de AUR. Diferența pe care ar avea-o de recuperat este de aproape zece procente.

Un sondaj recent, făcut de PNL în toate municipiile reședință de județ din țară și în București arată că lucrurile stau extrem de rău acolo unde, până de curând, stâteau doar rău. Este vorba de județul Olt, fief PSD în care liberalii erau deja obișnuiți să dea peste tot de spini de trandafiri.

Conform unor surse familiare cu sondajul, dacă ar avea loc alegeri în această perioadă liberalii ar avea 18 procente și ar sta pe locul trei, în urma PSD, obișnuit cu peste 50%, și AUR, creditat în sondajul PNL cu 27%!

În condițiile în care cifrele sunt manipulate de cel care a comandat sondajul, totul se traduce prin faptul că PNL Olt ar spera la 18% în vreme ce AUR ar avea, cu siguranță, mai mult de 27%.

Oglinda adevărului

Liberalii olteni au fost umiliți de social – democrați și la alegerile din urmă cu doi ani. Atunci, PSD a strâns 58% din voturi, PNL – 17%, USR – 7%, AUR – 6%, Pro România – 51% iar PMP – 3%.

Din cei nouă parlamentari de Olt, șapte sunt social – democrați și doar doi – liberali. Este vorba de senatorul Liviu – Dumitru Voiculescu (foto), președintele liberalilor olteni, și deputatul Gigel – Sorinel Ştirbu.

Sondajul liberalilor olteni ar mai avea o hibă: adunate, primele trei cifre (dacă păstrăm PSD în zona 55 – 59%) depășesc 100%.

Câți bucureșteni ar mai vota cu PNL la alegerile locale

Nici în Capitală lucrurile nu stau prea bine. Doar unu din cinci bucureșteni ar vota candidații Partidului Național Liberal la Consiliul General al Primăriei Capitalei, dacă mâine ar avea loc alegeri, susține un sondaj comandat de partid.

Adevărata surpriză apare la capitolul candidat, deoarece nimeni nu a fost măsurat sau, cel puțin, niciun rezultat nu a fost prezentat în interiorul partidului.

Așadar, conform cercetării sociologice comandate de liberali, aproximativ 22% dintre bucureștenii chemați la urne ar pune ștampila în dreptul PNL, susțin surse cărora le-a fost prezentat sondajul.

Aparent, s-ar conserva scorul obținut în urmă cu doi ani, când PNL a obținut aproape 20% din consilierii generali. În realitate, rezultatul ar fi mult mai mic dacă se înlătură cosmetica de partid, pentru că de obicei în astfel de sondaje datele sunt puternic fardate.

Extrem de interesant este faptul că nu s-a prezentat la vârful partidului ce procent ar obține eventualii candidați la funcția de primar general, fapt ce ar putea însemna fie că nu a fost nimeni măsurat (extrem de puțin probabil) sau, mai degrabă, că rezultatele sunt atât de proaste că nici cosmetica de partid nu le mai poate ajuta.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...