PNL-USR-UDMR de azi = CDR de ieri

A trecut mai bine de o lună de zile de la depunerea jurământului de către miniștrii PNL, USR, UDMR ai cabinetului Cîțu, dar organizarea este tot cea din cabinetul Orban chiar dacă au mai apărut două ministere.

De ce? Foarte simplu. Pentru că nu s-au publicat în Monitorul Oficial hotărârile de reorganizare a ministerelor, deși legea spune că trebuie publicate în maxim 30 de zile.

Mai mult, nu a fost numit încă un secretar general al Guvernului pentru simplul fapt că Orban îl vrea pe Tănase Stamule, iar grupul de la Cluj condus de Emil Boc îl dorește pe actualul prefect al județului Mircea Abrudan.

De asemenea, nu au fost numiți nici secretarii de stat la ministere și în aparatul Guvernului, dar nici șefii de agenții guvernamentale pentru că, în primul rând, liderul PNL, Ludovic Orban, nu s-a înțeles cu liderii organizațiilor județene la împărțirea posturilor și desemnarea candidaților.

Mai mut, liderii PNL, USR și UDMR n-au căzut de acord privind împărțirea posturilor de prefecți, anunțând că aceștia vor fi trași la sorți. Incredibil, dar adevărat!

Practic, ceea ce se întâmplă acum cu tergiversările nesfârșite și bâlbâielile repetate ale cabinetului Cîțu nu este altceva decât o continuare a guvernării CDR (Convenția Democrată din România) din perioada 1996-2000.

Numai că azi, rolul lui Ion Diaconescu și Victor Ciorbea este jucat perfect de către Ludovic Orban și Florin Cîțu, iar Klaus Iohannis îl „plagiază” pe Emil Constantinescu.

Ca și atunci și acum, în noua coaliție este deja un cal troian care a început să tropăie pe la Palatul Victoria. Atunci, a fost Traian Băsescu, iar, azi în locul lui au ieșit la încălzire „armăsarul” pur sânge Emil Boc și „mânjii” Rareș Bogdan și Robert Sighiartău, asmuțiți de „buldogul” Vasile Blaga.

Altfel spus, ceea ce întâmplă acum în coaliția de guvernare, dar mai ales în PNL, este doar liniștea dinaintea furtunii populare portocalii care se va resimți puternic în Modrogan.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...