Institutul Cantacuzino, anunț despre polidin: Va fi lansat ca supliment alimentar

Un produs de tip Polidin şi un vaccin gripal sunt în dezvoltare la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Colonel doctor Florin Oancea a mai anunțat că se plănuiește relansarea polidinului, pe post de supliment alimentar.

Conform lui Florin Oancea, polidinul iar ar putea fi disponibil pe piață într-un an sau doi.

„Încercăm să avem produsul, să îl facem în condiţii sigure şi să îl punem pe piaţă sub formă de supliment alimentar. Ca să îl punem pe piaţă sub formă de medicament va fi mult mai complicat şi necesită mai mult timp. Noi sperăm ca într-un an-doi să fie pe piaţă”, a declarat Oancea, conform Agerpres.

Florin Oancea a mai anunțat că, până la sfârșitul anului, va fi scos pe piață produsul Orostim, un alt supliment alimentar.

„Specialiştii Secţiei Imunomodulatori împreună cu cei din departamentul de cercetare dezvoltare au reuşit într-un timp scurt să finalizeze un proiect prin care Institutul Cantacuzino va scoate pe piaţă la sfârşitul acestui an, un nou produs imunomodulator. De fapt, este relansarea produsului Orostim sub formă de capsule. Acesta este un supliment alimentar cu proprietăţi biostimulatoare şi antioxidante”, a mai precizat Oancea.

Oancea a precizat că, în prezent, pentru vaccinul gripal este în desfăşurare un experiment pe 200.000 de ouă embrionate.

„Vom continua modernizarea ariei, pentru transformarea ei într-o zonă experimentală de microproducţie strategică”, a explicat el.

Se preconizează ca vaccinul să fie disponibil pe piaţă anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...