Vândută cu 40.000$ pentru căsătorie! Ce a făcut poliția

Publicat: 11 dec. 2021, 07:30, de Laura Macovei, în SOCIAL , ? cititori
Vândută cu 40.000$ pentru căsătorie! Ce a făcut poliția
Cuplurile din Țara Galilor și Anglia se pot căsători oriunde

Poliția din nord-vestul Chinei au trimis înapoi acasă o minoră de 14 ani, după ce părinții ar fi vândut-o pentru căsătorie unui străin pentru o sumă de aproape 40.000 de dolari.

Adolescenta a sunat la poliția din Zhongning, regiunea Ningxia, chiar în timpul nunții ce avea loc pe 24 noiembrie, și a spus că a fost forțată să se căsătorească împotriva voinței ei, potrivit unei postări făcute pe o rețea socială a Biroului local de justiție.

Mesajul de pe platforma WeChat spunea că poliția a acționat „rapid și inteligent”, acțiunea fiind descrisă în termeni pozitivi, însă între timp a fost șters, după ce a provocat controverse online, informează CNN.

Poliția și alți oficiali locali s-au dus la casa familiei mirelui, numit Lee, și au oprit nunta, se spunea în postare. Părinții fetei, care ar fi cumpărat deja bijuterii din aur cu banii primiți, au returnat zestrea familiei mirelui. Însă fata a fost trimisă înapoi acasă la părinții ei.

Legea din China interzice părintelui sau tutorelui oricărei persoane sub 18 ani „să permită sau să forțeze minorii să se căsătorească sau să aranjeze logodne pentru minori”.

Vârsta legală pentru căsătorie în China este de 22 de ani pentru bărbați și 20 de ani pentru femei. Cu toate acestea, nu există o pedeapsă specifică pentru încălcarea legii.

Căsătoria la vârste fragede era o practică obișnuită în trecut și chiar și astăzi se mai întâmplă în regiunile sărace și rurale, cum ar fi Ningxia.

Mulți părinți din mediul rural sunt dornici ca fiii lor să se căsătorească înainte de a pleca la muncă în orașe, dar totul devine foarte complicat din cauza dezechilibrului raportului de gen din China unde numărul bărbaților este cu aproape 35 de milioane mai mare decât al femeilor.