Poliția Capitalei joacă alba-neagra cu dosarele penale și totodată tergiversează ani de zile dosarul lui Robert Negoiță

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB), condusă de comisarul șef Bogdan Berechet, a demonstrat încă o dată că este un sat fără stăpân, unde fiecare face ce vrea și cum vrea.

Nu e dosarul, uite dosarul

PUTEREA a solicitat șefului DGPMB Bogdan Berechet pe 18 februarie 2021 să precizeze, în baza Legii 544/2001, „Care sunt motivele și prevederile legale pe baza cărora trenează soluționarea Dosarului nr.11225/P/2018 aflat de mai bine de doi ani de zile pe rolul Secției 2 de Poliție, Sector 1 București?” și care este stadiul actual al acestui dosar.

Ulterior, pe 9 martie 2021, Poliția Capitelei ne-a comunicat scris că „în urma verificărilor efectuate în evidențe la nivelul Secției 2 Poliție, nu se află în instrumentare vreun dosar având acest număr de înregistrare” (vezi documentul în facsmil).

Dar, surpriză! Ieri, 05.04.2021, DGPMB ne-a comunicat că s-a descoperit dosarul care nu exista pe 9 martie 2021, deși era înregistrat din 2018. 

„Precizăm faptul că la nivelul Secției 2 Poliție este înregistrat dosarul penal nr. 11225/P/2018, și nu așa cum, din cauza unei erori materiale v-am comunicat anterior, prin adresa de răspuns nr.142159/10.03.2021, că la nivelul Secției 2 de Poliție nu se află în instrumentare acest dosar penal”, este răspunsul primit ieri de PUTEREA de la  DGPMB (vezi documentul în facsmil).

Practic, Poliția Capitalei recunoaște că este haos în înregistrarea și instrumentarea dosarelor penale, și totodată că cei de la Secția 2 Poliție a tergiversat de mai bine de doi ani soluționarea acestui dosar.

Dar, ceea ce nu precizează nici cei de la Secția 2 Poliției și nici conducerea Poliției Capitalei este faptul că tergiversarea acestui dosar ascunde anumite jocuri politice.

Dosar în cauză îl vizează pe edilul Sectorului 3, Robert Negoiță,  care a folosit pe anumiți lucrători de poliție în rezolvarea unei probleme persoane, dar în afara razei de competență a polițiștilor. Practic, Robert Negoiță a folosit polițiștii ca să intervină în interesul său personal.  

Informațiile despre Robert Negoiță nu prezintă interes public pentru Poliția Capitalei

Dar, aberațiile transmise de Poliția Capitalei către PUTEREA au atins culmea ridicolului și a fugii de răspundere prin faptul că ne-a comunicat că „informațiile la care faceți referire intră sub incidența prevederilor art.12.lit.f din Legea 544/2001 privind  liberul acces la informații de interes public, acestea cuprinzând informații privind proceduri judiciare care sunt exceptate de la liberul acces al cetățenilor”.

Ok. Așa este. Se exceptează de la accesul liber al cetățenilor „informațiile privind procedurile judiciare, dacă publicitatea acestora aduce atingere asigurării unui proces echitabil ori interesului legitim al oricăreia dintre părțile implicate în proces”.

Dar, PUTEREA în solicitarea trimisă atât conducerii Secției 2 Poliție cât și Poliției Capitalei nu a cerut informații privind procedurile judiciare din acest dosar, ci doar să precizeze de ce se tergiversează de mai bine de doi ani de zile un dosar penal care-l vizează pe edilul Sectorului 3, Robert Negoiță, și care este stadiul actual al acestui dosar.

Poate ministrul de Interne, Lucian Bode, va trimite totuși Corpul de control să verifice de ce Poliția Capitalei și Secția 2 Poliție tergiversează soluționarea unui dosar penal care-l vizează pe Robert Negoiță și, totodată, de ce cele două instituții joacă alba neagra cu acest dosar.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole