Premieră în politica israeliană, anunțată de prim-ministrul Benjamin Netanyahu

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, a anunțat că va numi un ministru musulman arabo-israelian, o premieră, dacă partidul său va câștiga la alegerile parlamentare din 23 martie.

Sunt mândru că Nail Zoabi, un educator de valoare care și-a dedicat ani de zile societății arabe, se alătură listei Likud”, a declarat Netanyahu într-un videoclip de pe pagina sa de Facebook.

Îl voi numi ministru pentru avansarea societății arabe în guvernul meu, în caz de victorie”, a adăugat el, prezent alături de Zoabi, care vorbea și în arabă.

Cel mai mare scor

Legenda care însoțește videoclipul afirmă că „este pentru prima dată când un cetățean musulman israelian se alătură partdului Likud”, potrivit timesofisrael.com., premierul în funcţie Benjamin Netanyahu fiind liderul Likud.

Promisiunea premierului a venit în contextul în care „Lista Unită” a partidelor legislative israeliene arabe a înregistrat cel mai mare scor din istoria sa la ultimele alegeri din martie 2020 (15 locuri). Unul dintre cele patru partide ale sale, mișcarea islamistă Raam, a decis într-adevăr să concureze singur.

Liderul său, Mansour Abbas, s-a apropiat recent de Netanyahu, rupând alianța cu celelalte partide de pe listă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...