Politician bătut de soție. Un consilier local din Brăila a cerut ordin de protecție împotriva consoartei

Gabriel Grigore Mocanu, consilier local în Făurei, a obținut ordin de protecţie împotriva soţiei sale, care l-ar fi bătut. Judecătoria Făurei i-a interzis femeii să se apropie de soț la o distantă mai mică de 50 de metri. Cei doi au împreună un copil de 9 ani.

Incidentul a avut loc pe 13 octombrie 2021. Gabriel Grigore Mocanu a declarat că a găsit copilul singur acasă. În timp ce se afla cu cel mic, soția sa, în stare de ebrietate, a venit acasă și i-a cerut să bea împreună. Refuzată, femeia ar fi reacționat violent, iar politicianul a apelat 112 și a chemat poliția.

„A început să-l lovească cu palmele, pumnii, cu un pahar în zona feței, gâtului, abdomenului. În urma acestor lovituri, i-au rămas leziuni. Reclamantul arată că și în trecut s-au mai întâmplat astfel de episode, pe fondul consumului de alcool de către soția sa”, arată documentul publicat de debraila.ro.

Mocanu a părăsit locuința, din cauza stării de temere pe care soția i-a creat-o. el a subliniat că partenera de viață devine violentă atunci când consumă alcool.

Femeia contrazice spusele soțului, însă instanța a decis

Femeia a negat spusele consilierului local din Făurei. Ea a afirmat în fața instanței că „soțul său o bate, dar nu a vrut să-l facă de râs”. Întrebată despre leziunile suferite de bărbat, aceasta a spus că ea doar s-a apărat. Instanța nu a crezut-o.

„Toate aceste probatorii denotă un comportament agresiv în cadrul familiei, pe fondul consumului de alcool. Comportament nejustificat și de natură a crea o permanentă stare de temere și având aptitudinea de a duce la comiterea unor fapte de violenţă sporită. (…) Astfel, instanța, cercetând probele, consideră că emiterea unui ordin de protecție împotriva intimatei reprezintă o măsură necesară, proporțională cu scopul urmărit. Și de asemenea este o măsură rezonabilă prin prisma circumstanțelor cauzei, în lumina probelor administrate. (…)

Instanța va admite cererea privind emiterea ordinului de protecție împotriva intimatei și va obliga intimata ca, pe o durata de 3 luni de la emiterea prezentului ordin de protecție, să păstreze o distanta de minim 50 de metri față de victimă”, a notat judecătorul.

Mai mult, instanța a apreciat că „rămânerea intimatei în proximitatea victimei prezintă un pericol pentru integritatea psihică și fizică a acesteia, existând suficiente indicii că intimata ar putea săvârși noi acte de violență”.

Femeia a atacat cu apel decizia Judecătoriei Făurei

Soția politicianului a atacat cu apel decizia Judecătoriei.

La alegerile locale din 2020, Gabriel Grigore Mocanu a obținut cel mai bun scor al unui candidat ProRomânia din județ. El a candidat la fotoliul de primar în Făurei, clasându-se pe locul al doilea. Mocanu a primit 530 de voturi, în timp ce social-democratul Ionel Voinea a câștigat un nou mandat cu 757 de voturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...