Polițist răpit și forțat să-și ceară iertare în genunchi. O condamnare cu executare și trei cu suspendare, în urma incidentului

Patru tineri din Oradea au răpit un polițist și l-au umilit. Aceștia spun că au vrut să se răzbune, pentru că agentul se purtase provocator cu partenera unuia dintre ei. Polițistul, forțat să se pună în genunchi și să implore iertare. Trei dintre agresori au primit condamnări cu suspendare și muncă în folosul comunității. Inițiatorul răzbunării a contestat pedeapsa cu executare și încă se află în proces.

Cazul acesta a ajuns în instanță. Concret, agentul de poliție R.B. i-a propus partenerei lui Șerban Bunta să facă videochat. Discuția dintre cei doi a ajuns la iubitul femeii, care a ales să se răzbune. Întâmplarea a avut loc la Oradea, pe 6 martie 2019.

Bunta l-a sunat pe polițist și i-a dat întâlnire în parcarea unui supermarket orădean. Între timp, ajutat de trei prieteni, Paul Herdean, Marcus Ivan şi Sergiu Bota, a pregătit răpirea. Odată ajunși la locul întâlnirii, cei patru prieteni s-au urcat în mașina polițistului înarmați până în dinți.

Polițistul, amenințat cu sabia și cu bâta de baseball

Conform rechizitoriului, Șerban Bunta a scos o sabie și s-a așezat în față, chiar lângă agent. Doi dintre prietenii săi au venit cu cuțite și cu o bâtă de baseball și i s-au alăturat pe bancheta din spate.

Bunta i-a reproșat polițistului discuția purtată cu iubita sa și i-a cerut să o sune și să-și ceară scuze. Înfuriat de ezitarea acestia, Bunta i-a cerut să pornească mașina și să se îndrepte spre locuința femeii. Pentru că polițistul a refuzat, tinerii au scos la vedere armele și l-au amenințat, obligându-l să pornească.

Polițistul, umilit și terorizat

Ajunși în fața fetei, polițistul a fost umilit și obligat să îngenuncheze și să-și ceară iertare pentru că i-a vorbit necuviincios. Apoi, l-au obligat să-și sune propria iubită și să-i mărturisească faptul că a intenționat să o înșele. Într-un moment de neatenție, victima a luat-o la fugă, urmărit de cei patru bărbați.

Agentul a ajuns la Poliție, iar colegii săi au intervenit și i-au reținut pe bărbații recalcitranți, în frunte cu Bunta.

Erau în stare să mă ucidă”, a spus victima. Bărbații susțin contrariul.

Condamnări cu suspendare și muncă în folosul comunității pentru prietenii lui Bunta

Cei patru au fost acuzați de agresiune și lipsire de libertate.

Pe 16 februarie 2020, Marcus Ivan și Sergiu Bota, care au recunoscut faptele, au fost condamnați la doi ani de închisoare cu suspendare şi 80 zile de muncă în favoarea comunităţii.

În schimb, Şerban Bunta şi Paul Herdean au respins cea mai mare parte a acuzațiilor și au afirmat că victima ar fi venit de bunăvoie cu ei. Pe 24 martie 2021, a fost condamnat și Herdean la 2 ani de închisoare cu suspendare şi 80 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Bunta, acuzat și de șantaj

Șerban Bunta a fost condamnat doar la 11 luni şi 20 zile de detenţie. Instanța a luat în calcul faptul că a fost provocat de comportamentul inadecvat al polițistului.

Decizia a fost atacată de Bunta, iar procesul s-a mutat la Curtea de Apel Oradea. Între timp, a fost deschis un nou proces pentru șantaj, după ce anchetatorii au disjuns cercetările şi l-au trimis în judecată, separat, pe Sergiu Bunta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Rezultatul anchetei: UMB-ul a săpat un drum la jumătate de metru...

Rezultatele primei etape a anchetei desfășurate în urma tragicului incident de miercuri spre joi, în care patru persoane au murit și alte cinci au...