Polițistă hărțuită de șeful IPJ Buzău! Polițista sesizează, IGPR trimite spre soluționare chiar suspectului!

Publicat: 07 sept. 2023, 08:15, de Vlad Stefan Orjan, în Dezvăluiri , ? cititori
Polițistă hărțuită de șeful IPJ Buzău! Polițista sesizează, IGPR trimite spre soluționare chiar suspectului!

O scurgere masivă de documente și informații din interiorul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Buzău a dezvăluit acuzații grave de abuz și hărțuire la adresa unei polițiste, alături de presupuse tactici intimidatoare ale șefului IPJ, comisar șef de poliție Laurențiu Pantazi. Informațiile dezvăluite arată un context tensionat și tulburător la IPJ Buzău.

Potrivit documentelor dezvăluite, o polițistă a IPJ Buzău a fost amenințată cu abuzuri de către șeful IPJ, Laurențiu Pantazi. Ea a refuzat și a depus plângeri împotriva acestuia, acuzând hărțuire și presiuni în ceea ce privește transferul său la o altă unitate a Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Comisarul șef Pantazi ar fi refuzat transferul pe motive subiective, în ciuda acordului unității primitoare.

Potrivit sesizării polițistei, tensiunile între ea și conducerea IPJ Buzău au început în 2016, când a acceptat o mutare temporară la un alt departament la cererea șefului Serviciului Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative, doamna comisar șef de poliție Elena Preda. Ulterior, ea a refuzat o mutare permanentă la Serviciul Cabinet – Compartimentul Relații cu Publicul și a cerut să rămână în cadrul Serviciului Cazier Judiciar. Conducerea IPJ Buzău ar fi exercitat presiuni pentru a o face să accepte mutarea.

În plus, polițista susține că a fost supusă unei atenții excesive din partea autorităților, cu un control intern în 2017 și o cercetare administrativă în 2020, legate de o compensație pentru chirie. Aceasta susține că a fost amenințată cu dosar penal pentru fals în declarații, dar ancheta penală a fost ulterior clasată. Ea a menționat că a făcut plângeri la Inspectoratul General al Poliției Române, dar memoriul său a fost transmis înapoi la IPJ Buzău pentru soluționare.

Sesizarea polițistei dezvăluie și presiuni similare exercitate asupra altor angajați din cadrul IPJ Buzău, cum ar fi agentul șef adjunct Andreea C*****. Cu toate acestea, nu s-au înregistrat la fel de multe presiuni în cazul acesteia.

Documentele dezvăluie, de asemenea, schimbări aparent nefondate ale funcțiilor și birourilor din cadrul IPJ Buzău, inclusiv mutarea Biroului Siguranța Școlară în spații mult mai mici. Aceste schimbări au generat tensiuni și presiuni suplimentare asupra personalului.

IGPR a transmis sesizarea spre soluționare chiar către suspect

În plus, sesizarea menționează o coincidență neobișnuită: în ziua în care sesizarea a fost transmisă către IPJ Buzău de către Inspectoratul General al Poliției Române, au apărut informații false despre viața personală a polițistei în cadrul inspectoratului.

Cu toate acestea, în ciuda demersurilor multiple și repetate, nu s-a înregistrat niciun progres semnificativ în soluționarea situației. În schimb, persoana care a îndrăznit să vorbească despre neregulile din cadrul IPJ Buzău a fost trimisă la Compartimentul de Psihologie din cadrul inspectoratului și a fost chemată la activități de asistență psihologică.

Pe unde s-a plimbat sesizarea: MAI – IGPR – IPJ BUZĂU

Gurile rele mai dezvăluie că șeful IPJ Buzău – Laurențiu Pantazi că a avut și amantă oficială, pe numele său de cod BIA, de la circulație, însă această informație este invazivă până la probarea acesteia. Nu putem trage nicio concluzie, datorită faptului că se zvonește că este divorțat de fosta judecătoare Lăcrămioara Pantazi, dar recent a petrecut mai bine de 3 săptămâni alături de aceasta în concediul din Thasos(Grecia), acolo unde au participat mai mulți șefi din IPJ. Aceeași sursă menționează că divorțul ar fi survenit în urma proceselor de contestare a proceselor verbale emise de IPJ Buzău și judecate chiar de către nevasta șefului IPJ Buzău, fapt pentru care toate procesele erau pierdute de toți buzoienii de rând.

Citește și: Ce discuții poartă un șef din poliție cu interlopii! DGA și DNA au intrat pe fir! EXCLUSIV

Aceste dezvăluiri pun sub semnul întrebării conduita și practicile de gestionare a personalului la IPJ Buzău și ridică întrebări cu privire la transparența și integritatea instituției. Inspectoratul General al Poliției Române va fi cel mai probabil forțat să investigheze în profunzime aceste acuzații și să ia măsuri corespunzătoare pentru a clarifica situația și a restabili încrederea în cadrul instituției.

Rămâne de văzut cine este polițista pe care șeful IPJ Buzău râvnea să o țină la anticameră.

Va urma: Metoda de șantaj între șefii din IPJ! Clipuri PORNO cu subordonatele!