Polițiștii locali din Sectorul 3 au primit pistoale dar șefii nu le dau și gloanțe

Polițiștii comunitari din Sectorul 3 nu au nicio șansă să-și piardă muniția, după modelul polițiștilor „adevărați”, dintr-un motiv simplu: șefii le-au dat doar pistoale, nu și gloanțe.

Potrivit unor surse Poliția Locală, la Sectorul 3, angajații care patrulează noaptea au primit arme de foc Glock, de calibru 9 milimetri, și atât.

„Pistoalele pe care le avem la noi au încărcătoarele goale. Ni s-a spus că, deocamdată, nu primim gloanțe, iar rolul lor este doar unul de intimidare”, au declarat, pentru Gândul, sursele citate.

De când au dreptul la arme letale

Conform Legii 155/2010, intrată în vigoare la începutul lui 2011, „structurile de poliţie locală sunt autorizate să procure şi să deţină arme letale de apărare şi pază”.

Le pot folosi „în caz de legitimă apărare, stare de necesitate ori pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu”.

Poliţia Locală, reorganizată din vechea Poliţie Comunitară, are competenţe în următoarele domenii: ordinea şi liniştea publică, paza bunurilor, circulaţia pe drumurile publice, disciplina în construcţii, protejarea mediului şi gospodărirea localităţilor, afişajul stradal şi activitatea comercială, evidenţa persoanelor.

Cascadorii râsului cu poliția română

Să ai încărcătorul la tine poate fi mai degrabă un inconvenient decât un avantaj, dacă luăm în calcul ce a pățit un tânăr poliţist, încadrat la Secţia 12 Bucureşti: a pierdut încărcătorul pistolului în prima zi de muncă!

La predarea armamentului a descoperit că îi lipsesc toate cele 15 gloanţe.

Mai mult, tânărul poliţist nu şi-a adus aminte unde ar fi putut să uite încărcătorul, iar acum Poliţia Capitalei a declanşat o anchetă.

„În cursul serii de 7 noiembrie a.c., în momentul predării armamentului și muniției din dotare, la ieșirea din schimb, un polițist, din cadrul Secției 12, a constat lipsa unui încărcător de rezervă, cu cele 15 gloanțe aferente.

În momentul de față se efectuează demersuri în vederea recuperării încărcătorului și muniției.

De asemenea, au dispuse verificări, prin intermediul structurii de control intern”, a transmis Poliţia Capitalei, printr-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...