Polonia cumpără aproape 400 de tancuri şi obuziere din Coreea de Sud

Polonia a fost de acord să cumpere aproape 400 de tancuri principale de luptă şi obuziere din Coreea de Sud, potrivit ministrului polonez al apărării, Mariusz Blaszczak, transmite dpa.

Acordul, despre care presa sud-coreeană estimează că se cifrează la câteva miliarde de dolari, a fost semnat în iulie şi prevede livrarea a 180 de tancuri principale de luptă K2 până în 2025, împreună cu pachete de antrenament şi logistică, precum şi muniţie.

 

Tancurile urmează să staţioneze la baza militară Morag din nordul Poloniei.

Primele zece tancuri K2 urmează să fie livrate anul acesta, a mai spus Blaszczak.

Polonia mai cumpără din Coreea de Sud 212 obuziere autopropulsate K9, dintre care 24 urmează să fie livrate în cursul acestui an. Obuzierele vor înlocui armamentul pe care Polonia l-a donat Ucrainei.

Polonia este unul din cei mai importanţi susţinători militari şi politici ai Ucrainei.

Invazia rusă în Ucraina începută pe 24 februarie a stârnit temeri la Varşovia că şi Polonia s-ar putea confrunta cu un atac din partea Rusiei.

1 COMENTARIU

  1. Coreea de Sud și Polonia semnează un contract de 5,8 miliarde de dolari.

    Două companii sud-coreene au semnat un contract de 5,76 miliarde de dolari cu Polonia pentru a exporta tancuri și obuziere, a declarat sâmbătă agenția de achiziții de arme din Seul, după ce Varșovia a acceptat să intensifice importurile de arme pe fondul tensiunilor cu Rusia.

    Contractul, semnat vineri în Polonia, face parte din cel mai mare acord de arme încheiat vreodată de Coreea de Sud, încheiat luna trecută cu Polonia, care a încercat să-și consolideze armata în fața invaziei Rusiei asupra Ucrainei vecine.

    Polonia a fost de acord să cumpere 180 de tancuri K2, un număr nespecificat de obuziere și 48 de avioane de luptă FA-50 în cadrul acordului. Contractul de vineri acoperă o primă tranșă, a spus DAPA, fără a detalia cifrele. Luna viitoare este așteptat un acord pentru avioane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...