UPDATE Posibil caz de răpire, surprins într-un autobuz din Brăila/ Poliția anunță că fata nu a fost victima vreunei infracțiuni

UPDATE Polițiștii brăileni au anunță că au identificat fetița de trei ani care apare în imaginile surprinse într-un autobuz din oraș. Potrivit IPJ Brăila, minora se află în prezent acasă, unde locuiește împreună cu mama, bunica și mătușa și nu a fost victima niciunei infracțiuni.

„Atât mama fetiței, în vârstă de 26 de ani, cât și mătușa acesteia, le-au declarat polițiștilor că este vorba despre o neînțelegere și că bărbatul care apare în imaginile din spațiul public este un prieten de familie apropiat, pe care minora îl cunoaște foarte bine. De asemenea, acestea au precizat că în cursul zilei de ieri (duminică – n.r.) s-au deplasat împreună cu bărbatul în cauză și cu frățiorul minorei în părculețul din zona Caporal Mușat unde toți trei au supravegheat pe cei doi minori. Când au vrut să revină acasă, s-au grăbit să prindă un mijloc de transport în comun, femeile au luat băiețelul, iar bărbatul a luat în brațe fetița. În stația de autobuz, în grabă, s-ar fi urcat într-un autobuz greșit, fapt pentru care fetița a început să se agite, însă el a coborât cu ea la următoarea stație din Bariera Călărașilor, s-au reântâlnit și au mers acasă, unde fetița se află și în prezent, în afara oricărui pericol”, transmite Poliția Brăila.

Știre inițială

Un posibil caz de răpire într-un autobuz din municipiul Brăila a fost semnalat pe rețelele de socializare. Un clip video surprinde o fetiţă care plânge şi se zbate cu disperare în braţele unui bărbat. Poliția a fost sesizată și efectuează verificări:

„Vă informăm că duminică, în jurul orei 22,00, Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că, într-un autobuz destinat transportului în comun, care circula pe raza municipiului, ar fi fost un bărbat brunet care ţinea în braţe un minor care plângea şi încerca să se smulgă din braţele bărbatului. În prezent, poliţiştii efectuează verificări pentru stabilirea situaţiei de fapt”, a transmis IPJ Brăila.

În imaginile distribuite intens pe Facebook, fetița îl lovea pe bărbatul care o ținea și îl împingea că să scape din brațele lui. Bărbatul la rândul său părea speriat. În ciuda acestei scene, niciun alt pasager nu a intervenit.

„Un filmuleț publicat pe rețelele de socializare a creat un val uriaș de reacțîi în rândul internauților: o fetiță plânge și se zbate în brațele unui bărbat de etnie roma! Scenă care a trezit numeroase semne de întrebare s-a întâmplat, duminică seară, în autobuzul de pe traseul 17”, scrie publicația debraila.ro care a publicat pe pagina de Facebook și imaginile video.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole