Posibilă alianță între USR-PLUS și Pro România, la Bacău

O nouă alianță este pe cale să se nască la Bacău, în condițiile în care USR-PLUS și aliații electorali, liberalii, au doar nouă din cele 23 de mandate de consilieri locali. În acest sens, cele patru mandate ale Pro România ar asigura fără probleme o majoritate simplă.

Conform Ziarul de Bacău, un pas hotărâtor pentru o nouă înțelegere ar fi asigurat de faptul că fostul primar al municipiului Bacău (și președintele organizației județene Pro România), Cosmin Necula, a fost numit director general al Societății de Servicii Publice Municipale (SSPM).

Până la această numire, aleșii Pro România votau alături de restul opoziției. Dacă există o înțelegere USR-PLUS – PNL – Pro România se poate dovedi luni, în ședința convocată de primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu (USR – PLUS).

Conform Ziarul de Bacău, în acest weekend are loc o ședință a conducerii USR Bacău, unde se va decide „strategia politică județeană pentru formare de majorități”, în contextul în care liderul USR și edilul Lucian Daniel Stanciu Viziteu, încă nu controlează Consiliul Local Bacău. Mai mult, ar intenționa înlocuirea viceprimarului USR PLUS, Cristian Ghingheș, cu un reprezentant al opoziției.

În urma alegerilor de anul trecut, opt partide și un independent au ajuns în Consiliul Local Bacău. Cei mai mulți sunt din Alianța PNL – USR – PLUS (9), urmați de Alianța PSD-PPU-SL (4), Pro România (4), PER (3) și PMP (2).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...