Pot fi interzise petrecerile în familie de sărbători? Ce spune șeful DSU

Se apropie o perioadă importantă din an și anume sărbătorile de iarnă, pe care le vom petrece într-un mod cu totul special din cauza pandemiei de coronavirus.

Momentan nu știm cum le vom petrece exact, fiindcă autoritățile nu au anunțat măsurile care se vor lua în acea perioadă.
Cu toate acestea, Raed Arafat a spus că este greu ca numărul persoanelor de la o petrecere privată să fie limitat, deși în alte țări europene s-au luat astfel de măsuri.

Conform lui Arafat, legislația din România nu permite acest lucru.

 „Dacă vorbim de întâlnire privată în casa unei persoane, nu putem să o limităm. Putem să sfătuim, putem să explicăm, dar să venim să spunem cuiva, în casa lui, că n-are voie să aibă mai multe persoane, există limitări la acest aspect”, a arătat Arafat, la Digi24.

El a sfătuit românii să fie atenți în perioada sărbătorilor.

„Sfatul nostru este foarte ferm: în perioada sărbătorilor să nu se întâmple să aducem mai mulți prieteni, mai mulți oameni în casă, în apartament. Să fim foarte mulți acolo, să nu respectăm regulile sanitare de bază, dacă suntem din diferite case, atunci clar vom asista la o creștere, din nou, după sărbători”, a conchis Raed Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...