Pot să mă vaccinez contra gripei și a Covid-19 în aceeași zi?

Sunt persoane mai fragile care ar dori ca, într-o singură vizită la cabinetul medicului de familie, să se vaccineze și contra gripei, și contra Covid-19. Dar mulți se întreabă: Este bine?

Răspunsul este DA. În condițiile în care nu există un vaccin care să ne protejeze de gripă și de Covid-19, desigur trebuie să le facem pe ambele. Și este posibil să le facem în acelaști timp, cu condiția de a nu fi injectate în același loc, ci unul într-un braț și altul în celălalt braț.

Cele două vaccinuri pot fi însoțite de efecte secundare locale: inflamare și dureri locale de scurtă durată

Medicii reamintesc că atât gripa cât și Covid-19 sunt infecții virale care pot fi letale, mai ales în cazul persoanelor în vârstă sau sensibilizate de boli cronice: astmul bronșic și alte boli respiratorii, diabetul zaharat și alte boli endocrine, boli de inimă, de rinichi, de ficat, metabolice, obezitate etc.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...
Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...