Prahova: Peste 1.200 de polițiști vor fi pe teren pentru fluidizarea traficului

Peste 1.200 de poliţişti prahoveni vor fi în teren în perioada 24-27 decembrie, cei de la Serviciul Rutier vor acţiona pentru fluidizarea traficului spre Valea Prahovei, iar în staţiuni, vor acţiona şi jandarmi, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova.

„Poliţiştii prahoveni sunt la datorie în serviciul comunităţii şi în perioada 24-27 decembrie, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, dar şi pentru a asigura respectarea regulilor prevăzute de legislaţia incidentă pe durata stării de alertă. Peste 1.200 poliţişti vor acţiona în teren, în cele patru zile, sprijiniţi de jandarmi şi poliţişti locali. În aceeaşi perioadă, pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice şi pe traseele de acces către aceste zone, peste 270 poliţişti de la rutieră vor acţiona pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii de evenimente rutiere”, a precizat IPJ Prahova.

Poliţiştii recomandă celor care merg pe Valea Prahovei să ia în considerare şi varianta DN1A.

„Vă informăm că dispozitivul constituit din poliţişti rutieri pe principalele artere care duc spre Valea Prahovei, respectiv DN 1 şi DN1 A, este prezent la datorie pentru supravegherea şi fluidizarea traficului. Recomandăm conducătorilor auto care petrec sărbătorile pe Valea Prahovei să ia în considerare şi varianta DN1A: Ploieşti – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele. În staţiunile turistice, poliţişti, sprijiniţi de jandarmi şi jandarmii montani sunt la datorie pentru a asigura respectarea regulilor pentru prevenirea răspândirii coronavirusului”, a mai anunţat IPJ Prahova.

Participanţii la trafic sunt sfătuiţi să îşi păstreze calmul, să respecte regimul legal de viteză, să manifeste atenţie sporită în trafic, să respecte regulile de circulaţie şi semnalele poliţiştilor rutieri.

„Poliţiştii acţionează preventiv, însă faţă de abaterile de la normele în vigoare vor fi luate măsuri ferme. Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conştientizăm că acţiunile noastre îi pot afecta pe ceilalţi şi să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2”, se mai arată în comunicatul IPJ Prahova. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...