Prăpăd la o stână de oi din Bistrița. De frica lupilor, oamenii stau de pază în fiecare noapte

În ultima vreme, s-au înmulțit cazurile în care lupii atacă stânele, omorând numeroase animale. Cel mai recent a avut loc în Bistrița, la Budacu de Jos, unde o haită de lupi a intrat în țarc și a atacat turma de oi, sub ochii proprietarului, care nu a putut face nimic. De frica animalelor sălbatice, oamenii din mai multe sate au ajuns să facă noapte de noapte de pază pentru a-și salva oile.  

La Budacu de Jos, lupii au omorât 18 oi, alte 8 au fost rănite, în timp ce vreo 15 animale au rămas în viață, pentru că au reușit să fugă pe câmp și în pădure. Aceasta după ce nici câinii nu au putut să țină sălbăticiunile la distanță, potrivit Știrile ProTv.

 ”Câinii s-au dus după ei, alții au rămas călare pe oi, au fost 4, 5, 6 pe care i-am văzut la lanternă, au îngrămădit oile într-un colț, au rupt leasa și s-au dus oile, nu le-am mai putut opri, au umplut câmpurile, numai oi și câini și lupi.. (…) Erau în stare să ne mănânce și pe noi”, a declarat proprietarul stânei de la Budacu de Jos.

Acesta spune că după ce a numărat animalele, a descoperit că lipsesc 40 de oi. ”O oaie bună cum sunt acestea cu acte, cu origine, undeva 800 – 900 – 1.000 lei, oi gestante gata de fătat, pagubă de nu o mai poți recupera”.

În urma incidentului de la stână, Primăria Budacu de Jos a solicitat în scris o comisie pentru constatarea atacului de lup care s-a produs asupra turmei de oi, au precizat reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Bistrița.

 ”Ne-am trezit din somn când am auzit că au intrat lupii, nu mi-a venit să cred, ne-am apucat să le căutăm cu lanterne, cu ATV, cu jeep-ul, peste tot”, a declarat fiica proprietarului de la stână.

Recent, a mai fost văzută o haită de lupi și în apropierea satului Buduș. Acum, de teamă că lupii vor ataca din nou, oamenii stau de pază în fiecare noapte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

„Sănătate, pace, bucurie și prosperitate”: Mesajul premierului Nicolae Ciucă, cu prilejul...

Premierul Nicolae Ciucă a adresat un mesaj cu prilejul intrării în luna postului Ramadan: „Musulmanii din România reprezintă un autentic model de Islam moderat,...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...