Prefectul Capitalei: Au fost mai multe propuneri, printre care și suplimentarea fluxurilor de vaccinare

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat astăzi că şedinţa Comitetului municipal pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) va fi convocată după cea a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU). Printre propunerile CMSBU, se iau în considerare suplimentarea fluxurilor de vaccinare și calcularea unui număr de persoane care pot fi în același timp într-un spațiu comercial.

„Noi aşteptăm în cursul zilei de mâine să se ia decizii la nivel guvernamental, prin hotărâre de Guvern şi la nivel de CNSU, nişte decizii pe care noi le vom implementa imediat. (…) Şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă ar trebui să fie mâine şi, imediat după aceea, dacă noi trebuie să implementăm măsurile, vom face imediat după şedinţa aceea o şedinţă de CMBSU”, a spus Stoica.

El a precizat că membrii CMBSU au formulat mai multe propuneri, printre care suplimentarea fluxurilor de vaccinare.

„Au fost propuneri, de exemplu, de suplimentare a fluxurilor de vaccinare şi vom ţine cont de lucrul acesta, au fost propuneri pentru mijloace de transport în comun STB, în aşa fel încât să existe nişte fluxuri şi monitorizarea numărului de pasageri care sunt într-un anumit moment într-un autobuz şi ţinem cont şi de lucrul acesta. Avem o discuţie cu STB să vedem cum putem să îi ajutăm să implementeze”, a explicat Alin Stoica.

Potrivit prefectului, unele dintre măsurile propuse de DSP Bucureşti contravin unui ordin comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii prin care a fost permisă activitatea fizică în şcoli, iar altele intră în contradicţie cu diverse prevederi legale.

„De exemplu, legat de acea normă prin care să se calculeze numărul de persoane care pot fi în acelaşi timp într-un spaţiu comercial, avem propuneri cu spaţiu de 4 metri. Legal este de 7 metri şi am explicat şi altă dată, dacă asigurăm distanţarea de 2 metri faţă de fiecare persoană, ar trebui să avem, de fapt, 13 metri pătraţi. (…) Am transmis o adresă prin care am cerut să revină”, a explicat prefectul Bucureștiului.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...