Prefectul de Argeş: Nicio localitate nu îndeplineşte toate criteriile pentru carantină

Prefectul Judeţului Argeş, Emanuel Soare, a spus după o serie de întâlniri cu primarii mai multor localităţi că, în prezent, nicio localitate nu îndeplineşte toate criteriile pentru instituirea carantinei zonale.

“Am solicitat punctul de vedere al primarilor (…), am avut o discuţie şi pe subiectul carantinării şi izolării. (…) Noi nu ne dorim izolarea sau carantinarea niciunei localităţi, pentru că aceste măsuri nu pot fi decât o ultimă soluţie, când toate celelalte vor fi eşuat. (…) Nu avem, în acest moment, date care să ne conducă către adoptarea aceste ultime soluţii privind carantinarea şi izolarea. În acest moment analizăm datele, probabil mâine dimineaţă (marţi dimineaţă n.r.) vom organiza întâlnirea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, unde vom vedea analiza pe care DSP o va prezenta (…) şi vom vedea ce măsuri se vor impune. Nu este în acest moment contextul creat astfel încât să carantinăm vreo localitate din judeţul Argeş”, a declarat prefectul.

Prefectul a adăugat că se are în vedere introducerea unor noi măsuri restrictive, astfel încât să nu se ajungă până la instituirea carantinei.

“Pentru a solicita carantinarea zonală, trebuie ca toţi cei opt indicatori să fie îndepliniţi. Ei bine, ei nu sunt îndepliniţi în acest moment de către nicio localitate. Am identificat o serie de alte măsuri care sunt puse în practică şi mâine (marţi n.r.) vom propune (…) un set suplimentar de măsuri restrictive, care se adaugă celor deja existente”, a precizat Emanuel Soare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...