Prefectul Toni Greblă a sesizat instanţa de judecată cu privire la sporurile primarului Clotilde Armand

Prefectul Municipiului Bucureşti, Toni Greblă, a sesizat instanţa de judecată, cerând anularea dispoziţiilor prin care primarul Sectorului 1 Clotilde Armand și-a depășit atribuțiile și s-a desemnat manager de proiect, ceea ce i-a adus un plus de până la 30% la indemnizaţia lunară, arată Prefectura Capitalei printr-un comunicat.

Concret, prefectul Municipiului Bucureşti solicită anularea celor cinci dispoziţii prin care Primarul Sectorului 1 și-a atribuit funcţia de manager de proiect.

Prefectul Capitalei a solicitat, urmare a exercitării controlului de legalitate efectuat şi având în vedere raportul Agenţiei Naţionale de Integritate Tribunalul Bucureşti, anularea dispoziţiilor nr. 715/18.02.2022, 1708/06.05.2022, 2156/07.06.2022, 2517/05.07.2022 şi 2853/01.08.2022 ca fiind nelegale,

Prefectura Bucureşti mai arată că efectele acestor dispoziţii sunt suspendate până la soluţionarea definitivă a cauzei, potrivit News.ro.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, este acuzată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) de conflict de interese administrativ şi incompatibilitate.

Agenția a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziţii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.

Cât despre pimarul Sectorului 1, Clotilde Armand, aceasta respinge sesizarea făcută de PNL împotriva ei la ANI.

”Nimic mai fals”, a declarat edilul, care afirmă că aceasta ar înseamna că ”toţi primarii din România care îşi semnează lunar pontajul sau care îşi măresc indemnizaţia sunt în conflict de interese”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...