PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea unei greve generale a rezervei profesioniste a armatei, ce va începe la data de 28 august 2023. Prin intermediul acestei mișcări neașteptate, comitetul își propune să tragă un semnal de alarmă cu privire la problemele și provocările semnificative cu care se confruntă instituția militară.

Notificarea, adresată Președinției României, Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), Parlamentului României, Guvernului României, Curții Constituționale a României (CCR), Avocatului Poporului, Ministerului Apărării Naționale (MAPN), Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Serviciului Român de Informații (SRI), Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), Serviciului de Informații Externe (SIE), Ministerului Justiției și reprezentanților României în cadrul Uniunii Europene (C.E.) și NATO, a stârnit reacții diverse în rândul liderilor politici și oficialilor militari.

Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a subliniat faptul că această acțiune este un apel la acțiune urgentă pentru a adresa problemele legate de resursele financiare, condițiile de trai ale militarilor, echipamentele învechite și lipsa de modernizare. Prin această grevă generală, membrii comitetului doresc să atragă atenția asupra nevoii de a investi în instituția militară pentru a asigura securitatea națională și pentru a menține integritatea Armatei României.

Grevistii, formati din cadre militare pensionate și soldați gradații profesioniști din rezerva profesionistă a Armatei României, urmează să se retragă de la activitățile operaționale și de pregătire în semn de protest. Aceasta va fi o mișcare pe termen nedeterminat, până când revendicările comitetului vor primi atenție și acțiune din partea autorităților competente.

Este așteptat ca guvernul și reprezentanții instituțiilor abordate să ia poziție în legătură cu această mișcare, iar efectele grevei asupra funcționării Armatei României și asupra securității naționale vor trebui monitorizate îndeaproape în perioada următoare.

162 COMENTARII

 1. Ma adresez președintelui României , guvernanților și parlamentului României, respectați armata țării , nu va Jucați cu drepturile și obligațiile ei!
  Rusine acestor persoane din conducerea țării , ca s- a ajuns pana aici ! Asta dovedește încă odată ca nu va interesează România , doar grija fata de averile voastre !

     • Puterea armata a unei țări reprezintă siguranta suveranității și integrității. Armata reprezintă blazonul unei țării.O armata slab dotată,slab echipată si ne hrănită nu există ca armata.
      Fostii si actualii guvernanți justificau lipsa de interes privind capacitatea combativa a armatei prin lipsa pericolului de atentat la suveranitatea si integritatea țării.Realitatea dovedește că s-au înșelat. Pericolul este la porțile României.Aliatul strategic prin gura generalilor sai afirmă răspicat că România trebuie sa se pregătească ca mai întâi să se apere singură.
      Guvernanții de după 1990 din motive inexplicabile au renunțat la strategia de apărare a întregului popor.Priviti la Ucraina.Atentie la poliția din Ucraina,la pompieri ,la armata si populatie.Avem multe de invatat dela eUmbrela NATO este necesara dar nu si suficenta..
      O asemenea greva nu are efect dar moral spune mult.

  • Bah da pr05t mai ești. Să trăiești tu cu 3100 de lei pe lună. Sa îți plătești ratele, sa îți asiguri cosul zilnic de cumpărături, sa îți întreții familia ( nu doar tu și mândra) .
   Sa îți permiți să ieși la o terasă sau un concediu decent ( fără să te îndatorezi la bancă ca sa poți merge undeva)
   Așa că pacaliciule, MARȘ in formația ta de idiot1 și hai in armată sa vedem cat de Tepes ești!!!

   • Salariul unui militar este 2800 plus 1100 norma de hrana(soldat nou angajat)

    ..total 3900ron.ce faci tu de banii aia ?aveți program de gravide și o data pe luna o tragere.Ceea ce faceți voi o pot face orice firma de paza pe salariu pe jumătate.rusine sa va fie.Asta va spune un fost subofițer care și a dat demisia pentru ca ma plafonam din cauza prostiei din sistem și, știam ca pot mai mult sa fac pentru tara asta decât sa fiu șeful pazei la nu știu ce unitate …(adică un Paznic).

    • Un salariu de militar cu grad de soldat este de 3500 cu tot cu norma de hrană, in funcție de sporuri ți se mai aruncă vreo 100-200 de lei dar nu sunt ficși poți să îi iei luna asta și următoarele 3 nu sau invers, deci nu mai vorbi, un locotenent are abia un salariu de 4000-5000 de lei deci nu mai vorbi dacă nu știi

    • Un salariu de militar cu grad de soldat este de 3500 cu tot cu norma de hrană, in funcție de sporuri ți se mai aruncă vreo 100-200 de lei dar nu sunt ficși poți să îi iei luna asta și următoarele 3 nu sau invers, deci nu mai vorbi, un locotenent are abia un salariu de 4000-5000 de lei deci nu mai vorbi dacă nu știi

    • 3900? Am 20 de ani în sistem, și nu iau banii ăștia.
     Dar cine știe? Poate ai dreptate cu copii noi veniți. Sunt încadrați cu alta grilă de salarizare. Noi nici n-am primit înapoi ce ne-a tăiat Boc.

   • Eu sunt ferm convins ca nici măcar nu ai habar despre ce este armata tari , dar sa mai fi făcut și parte ca subofițer cum te recomanzi….. lasă omule Soldați sa își ceara dreptul lor ca nu îți cere ție din buzunarul tău. Pana la urma în cazul în care puțin probabil într-adevăr sa ne confruntam cu vreo stare de alerta sau ferească Dumnezeu război, acești oameni sunt primi care o încasează!! Sunt carne de tun ….. asa ca vedeți-vă fiecare de viețile lui și lăsați oameni în pace sa protesteze liniștiți ca nu vin la ușa voastră!!!!

 2. Unde oare a dispărut respectul de altădată în fața ARMATEI ROMÂNE? Ne întrebăm noi cei care am trăit acele vremuri în care lumea îi idolatriza.Și pe bună dreptate . Motivele se știu deja iar primul ar fi starea materială precară și modul cum sunt negijați soldații angajați în prezent.Pornind de la ei.Și nu uitați sacrificiile lor !!!

  • Nu e secret ca Armata Romana este slab echipata si prin consecință si fara experiență in armamente moderne si performante. ( in caz de razboi … ). Nu vad cereri de crestere a performanțelor sau tehnicei militare (deci cererea e la nivel de interes…civil/personal … si nu la nivel de forță a Armatei Române.. cu care va identificați si pretindeți respect.)

   Pe de alta parte , cei activi contribuie in caz de calamitate la salvarea si evacuarea cetățenilor (pentru care merită respect).
   Nu stiu daca e si cazul acestora care sunt deja tineri pensionari și rezerviști care vin cu prezenta cerere.

   Cu alte cuvinte parerea mea despre Armata in general e una echilibrată:
   Nu sunt nici mai prejos, nici mai presus decat restul cetatenilor si prin urmare nici beneficiile nu trebuie sa fie nici mai prejos nici mai presus decat pentru restul.

   Si da, nici obligatia de a ne apara țara, dar va reamintesc dragi rezervisti că ceilalți (civilii) nu primesc nici un leu azi- spre deosebire de voi.

   • Nu sunt de acord cu tine în condițiile în care există statutul de rezervist voluntar unde se poate câștiga între 800 – 1200 RON /luna în funcție de studii și gradul în rezervă pe care îl deții. Trebuie doar sa te adresezi până la 28 august Biroului informare recrutare din cadrul Centrului militar județean de care aparții și o să obții acești bani daca îndeplinești condițiile generale și specifice cerute.Succes

    • Toți „patriotii” care scriu și își dau cu părerea de armata, poliție, servicii în general, au dat navala la serviciile pașapoarte sa „meargă încet” în caz de război. E cool sa îți dai cu părerea. Bravo am ajuns o țară de eunuci.

 3. Nu salariile militarilor sunt problema civililor ci portitile legislative care permit unor șefi sa primească pensii cu mult peste ceeace li s-ar cuveni. Discriminarea pozitiva sau negativa creează în mod sigur nemulțumirea celorlalți. Nu înțeleg de ce militarii nu cer salarii mari și formule de calcul obișnuite de calcul pensii și preferă salarii modeste dar formule speciale de calcul a pensiilor cu care civilii nu sunt de acord.

  • Militarii nu cer salarii mari pentru ca ne este interzis sa ne organizam in vreo grupare sau organizatie si pentru ca toti liderii ajunsi intr-un punct de decizie in acest sens, ne-au vandut pe functii mai mari.
   Eu sunt de acord ca pensiile sa se calculeze dupa formula civila (55% rata de inlocuire, in prezent e 45% pentru militari in noua lege) dar sa ni se dea salarii la 2023 nu 2009. Acum, cand sunt in activitate, cand suntem poatebla inceput de drum, ne trebuie bani mai multi, nu la pensie cand rata e platita si copii mari.

 4. Stelian..problema e mult mai delicată , nu știu dacă ești civil sau din sistem dar nu e chiar așa cum crezi tu…dar da , ai dreptate , unii au pensii mari dar nu exagerate însă 90 % dintre militari nu au pensii mai mari de 4000 de lei ,ceea ce mi se pare absolut decent dacă mă refer strict la mine care am 37 de ani de armata

 5. Rușine ! Ciuca a uitat de unde a plecat. De când a intrat în politică s-a descotorosit de toți foștii amici, și așa putini la număr pe care îi avea. Singurul agreat este propulsorul sau politic, Iohannis , cel care a știut că este un slugoi devotat. Ce armata? Ce națiune? Ce plagiat? Banii și funcțiile contează . RUSINE SLUGOI PROFITORI SI NETREBNICI!

 6. Ciuca nu ne reprezintă…el e un ,,așa nu,, pentru toți care suntem încă in sistem …nu toți suntem la fel , nu ne băgați pe toți în aceeași oală, după 37 de ani de armata sunt in măsură să spun că nu stau pentru bani, care sunt puțini, stau pt că.mi place și …da…un civil nu poate înțelege asta..dar chiar îmi iubesc țara, drapelul și imnul…am onoarea sa vă salut.

 7. Eu vad problema cam asa: si-au batut joc de toti militarii. Activi si in rezerva. Ne-au tarat politicienii in public ca avem pensii speciale, far noi contribuim cu toate taxele si impozitele la fel ca orice cetatean. Conditiile de munca sunt inacceptabile, atat fizic cat si psihic. Salariile sunt din 2009.
  Sefii armatei au permis sa fim tarati in spatiul public si sa fim aratati ca fiind nedezirabili in fata cetatenilor.
  Cum sa iti bati joc de aramata ta? E singura organizatie, privata sau de stat, din tara asta care nu are voie la greva sau sa renunte in nici un fel la obligatii. Si stii ca militarii nu au cui se plange, si totusi ii tarasti si murdaresti in spatiul public, pentru ca daca ar iesi sa dezminta afirmatiile facute de politicieni, cetateni si chiar unii lideri din armata, ar insemna ca actiunea de dezmintire sa ii afecteze tot pe acei corecti.
  Sute sa iasa pe luna de 3 ani incoace? Asta dovedeste o organizatie sanatoasa?

 8. CINE URĂȘTE ARMATA SINT NIȘTE GUNOAE PARAZIȚII SOCIETĂȚII ARMATA E BUNA LA DEZASTRE NATURALE IAR PARAZIȚII I CRISME BARURI ȘI MAI VIN ȘI COMENTEAZĂ PE BLOG CA MILITARII NU MERITA PENSII DECENTE

 9. Numărul generalilor e de 2 ori mai mare decât numărul plutonierilor. Asta nu e armata.! E o adunătură de profitori burtoși, bețivi și spagari.
  Armata era în anii 80. Și atunci o ardeau cu băutura dar instrucția și îngrijirea tehnicii se făcea la sânge.
  Ciuca, doctor care nu are deprinderea scrisului și a vorbitului, erou mincinos și șpăgar slugarnic , cu achiziții de fier vechi cu banii înainte și prețuri nerușinate,cu pensie exorbitantă și cu falsuri privind reangajarea și ridicarea in grad și re-pensionarea nevestei, e exponentul armatei romane care nu-i decât o adunătură de profitori, neinstruiți, spagari, bufoni pe la televizor și, la un conflict adevărat, vor fi primii care o șterg din fata pericolului. Generali pupincuriști prestatori la americanii care-i folosesc sa ne ia banii și resursele dandu-le fiare vechi și zdrăngănel.

 10. Respect pt Armata română Atrag atenția că și rezerviștii din Jandarmerie au același statut de militar …la fel au fost văduviți de actualizare a pensiilor ca și cei din armată….Pun pariu că dacă se va aplica impozitarea de 15-30% cum se vehiculează peste sal mediu net pe economie puțini subofițeri vor fi afectați….Marea maj vor fi ofițeri…care și-au băgat pe ultimele luni cu ambele mâini tot felul de sporuri adevărat nesimțite..spor de comandă 30-50%,spor de Oskar de excelență spor de…. militarul anului , pompierul anului, grănicerul anului ( acum e frontierist) jandarmul anului penitenciaristul anului SRI istul anului spionul anului ( pt cei din SIE) ..spor de Tanda spor de Manda, spor de spor… Întrucât am lucrat in sistem… să mă contrazică cineva dacă poate dintre ofițerii rezerviști Iar din subofițeri rezerviști cred că vreo 2% vor fi arși la pensie că sau dedulcit la aceleași sporuri ( la nivel de unități câțiva)… uneori numărați pe degetele de la o mână aveau noroc… uneori dacă erai pregătit cu vițelul mare sau cererile cu dop la șefii ofițeri care te propuneau și culmea…aprobau…La fel… să mă contrazică cei 2 % de care am pomenit mai sus .

 11. Îmi amintesc un episod din zilele și nopțile tulburi ale lui Dec. ’89 , cu ingrințele ungurilor în evenimentele de la Timișoara.
  Ștefan Gușă – Șef de Stat Major (ofițer de tancuri) l-a sunat pe omologul său de la Budapesta :
  ” Ce dracu’ faci acolo ?
  Iau 400 de tancuri și pînă la Budapesta nu mă opresc ! ”
  Ungurul și-a umplut brăcinarii :
  Știa că gen. Gușe putea s-o facă foarte ușor și rapid
  Avea CU CE !
  Avea CU CINE !

  Astăzi , așa ceva ar fi IMPOSIBIL !

  ARMATA ROMANĂ este practic pe butuci .
  Avem peste 1000 de generali (?!)
  Dar trupele sunt subnumerice – din cca 80 000 de oameni , doar cca 40 000 sunt combatanți , iar CAPACITATEA COMBATIVĂ o au doar cîteva mici unități
  Dotarea e o glumă proastă
  Iar Industria de Apărare abia dacă mai răsuflă.
  Tehica nouă primită de la aliații NATO este insuficientă și , adesea , cu probleme ( ex : amfibiile care se scufunda )
  Marina Militară – cîteva copăi obosite , salvate de la casare , iar armamentul este mai mult iluzoriu .
  Iar odiseea celor 4 corvete moderne este departe de a se fi încheiat.
  Avem un submarin – exponat de muzeu
  Aviația nu este deloc vreo lumină : am cumpărat niște F 16 reșapate (cca 50 – dar nu toate venite ) dar – abia acum – învață șoimii noștrii să zboare și să lupte cu ele .
  Bineînțeles că și la partea de întreținere la sol mai sunt multe probleme de rezolvat.

  Etc …..

  Despre salariile militarilor chir nu mai are sens să discutăm

  Și avem un război la granițe !

  Pt toate astea , vinovat este POLITICUL !
  Dar și CORPUL DE COMANDĂ .

  Deși în atare condiții „greva” mi se pare foarte ciudată , consider totuși că „greviștii” au DREPTATE !

 12. In ceea ce privește personalului de conducere a armatei și a MAI,SRI,SIE etc porcăria a apărut după 90 când înțeleptul de Iliescu ca și urmașii… îndeobște Băsescu au trecut la inaintarea la gradul de general, chestori sau cum s or mai numi acum…Numai pe timpul lui Iliescu au fost puși în funcție 137 generali de armata… să nu mai vorbim de chestorii puși la fiecare județ ca inspectori șefi…. câteodată și unii adj de la jud erau chestori…( 41 jud+ Buc) Atrag atenția că până la rev Miliția avea doar 3 gen ( Nuță,Velicu,Mihalea) pe toată țara la Buc la IGM ( Inspectoratul general al Miliției) iar la fiecare jud erau maxim colonei… Până și la Miliția capitalei conducea un col .. Bărbulescu se numea culmea fiind și cumnatul lui Ceaușescu… Oricând îl putea numi gen dar pesemne că omul era limitat încât Ceaușescu la lăsat…doar col…a considerat că e suficient…Atrag atenția că Regina Elisabeta a avut doar 55 gen ai armatei britanice până la decesul ei…La puterea UK și la o populație de peste 60 milioane de locuitori La noi avem gen și ca purtător de cuvânt la MApN….care are unif de aviație…Eu l-aș întreba pe șeful statului cât și pe min MApN peste ce trupe și peste câte avioane militare este general acel individ…Gen peste 12 avioane ? Suntem de râsul curcilor…Eu am făcut armata la aviație…la Giarmata Timișoara…în 1985….Ca simplu soldat… dar știam că aveam atunci până în 89 380-400 avioane de toate tipurile ( mig 21,23,,29, Iar 93,99 elicoptere căcălău…Mi 8 ,Aluette de cercetare…etc Si la fel aveam doar un gen șef peste toate aceste avioane..pe gen maior Rus Dacă aduc aminte de marina militară acum…la fel mă ia durerea de cap…amirali peste amirali…de se calcă pe picioare…peste 6 nave și un submarin imobilizat din lipsă de baterii… Armată… pe cai de lemn .. avem ..

 13. Ca militar de cariera cred ca am dreptul sa pun urmatoarele intrebari, inainte de a exprima o opinie:
  Cine sau ce este acest Comitet? (mi se pare normal sa stiu cine vorbeste in numele meu, dincolo de o denuimre pompoasa)
  Cum a fost obținut acordul TUTUROR cadrelor in rexerva? (pe mine nu m-a intrebat nimeni nimic)
  Multumesc pentru aceste prime doua intrebari, mai am si altele, dar deocamdata e suficient.

  • Atunci esti liber sa protestezi ca tu te simti perfect cu pensia de militar doar indexata cu rata inflatiei. Pe cand civilii au pensiile indexate si cu rata inflatiei + majorare 50% din cresterea SMB + actualizare a punctului de pensie. Si ultimii nici nu mai au obligatii militare ca pensionari. Astfel, in vederea pastrarii puterii de cumparare a pensiilor, intre 2017-2023 militarii au avut pensiile majorate doar cu 16,5%, iar civilii cu 87%. Dar ce, unii sunt la negri, iar altii sunt la albi? Observi politica de saracire cu premeditare a militarilor pensionati? Dar precis dumneata nu esti militar, ca altfel ai fi stiut lucrurile astea.

 14. Am un prieten medic care a făcut parte din comisiile medicale de expertiză pt sc militare….dezastru…Se prezentau la el pt a trece următorii…. Băieți și fete umflați de șaorma ( 100-120 kg) cu tatuaje pe nas, gât,urechi,palme,obraji, frunte ( pe părțile vizibile)unii ușor parfumați bine..Ia întrebat pe unii dacă vor face față la testul de rezistență (1000-2000 m depinzând de gen și vârstă) aceștia au răspuns că…fie ce-o fi…oricum mă plictiseam acasă.La alții sosește cazierul judiciar unde află comisia că au fost condamnați pt infracțiuni cu violență ( tâlharii,ultraj) sau spargeri de apt și auto etc… unde bineînțeles sunt eliminați… Unul care sa prezentat aghesmuit bine…ia spus unui alt medic din comisie că și-a făcut curaj de dimineață cu 200 ml de votcă…pt curaj la examen…Apoi a fost întrebat cu ce mijloc de transport a venit la comisie….A spus că… a folosit auto personal… unde a înghesuit alții băieți doritori de a se face militari….Te crucești ascultându l pe medic

 15. Ăsta este adevărul despre care nu suflă un cuvânt presa și tv …pt care doar 50% din locuri sau ocupat în școlile militare de toate felurile ( liceu,sc subof,mm ofițeri sau academii)Și cei admiși… sunt de doamne ajută…cu cele mai mici note la capacitate Bac etc

 16. Pt Gogu…ologu… Să nu dea d zeu să apuci vreo mobilizare… Presimt de pe acum că la modul de comportare al tău față de țară și armată…sigur vei ajunge cu spatele la zid…mai devreme sau mai târziu… Desigur nu-ți doresc acest lucru…. dar este inevitabil și prevăd acest lucru…

 17. Pt Militarul pensionat….că și mine…. Presimt iarăși… că acest comitet este o inițiativă neoficială a câtorva generali în rez și retragere din zecile de comitete și comiții ale rezerviștilor militari MApN care simt că vor fi arși rău la pensiile militare umflate rău pe ultima sută de metri….în special a celor pensionați in ultimii ani ( după 2017-2022) Că de ăia mai vechi…nu este cazul…Cel mai simplu se poate observa la dif dintre pensia a 2 gen in rezervă cu aceeași funcție gen Chelaru (1999 trecut în rez) cu 8000 lei și gen Ciucă cel viteaz( trecut în rez recent)..cu peste 19 000 net actualizată după index din 1 Ian 2023… Aproape 2,5-3 ori mai mare

  • Nu am putut sa nu remarc ca NU exista nicio entitate legal contituita cu acest nume.
   Mi se pare o bataie de joc la adresa rezervistilor sa apara o astfel de initiativa, luata de nica Nimeni si anuntata cu surle si trambite de presă, fara o minima verificare; asta este, militarii au obisnuinta sa isi puna intrebari inainte sa sara in foc.

 18. Pt Anonimul care crede că se poate trăi cu 800 lei ca rezervist voluntar + eventual sal minim pe economie…cu 2 copii și eventual soția șomeră…. îți doresc să trăiești tu… mult și bine din acești bani…În ceea ce privește termenul de depunere al actelor pt 28 Aug ….🤡 pun pariu că se va prelungi la infinit….Nu înțelegi că nimeni nu mai pune botul la tâmpeniile celor din MApN? A spus vremea când erai respectat in armată și după…cu o soldă și o pensie decentă…Ori faci parte dintr-o comisie de recrutare…ori ești de rea credință…O altă variantă nu există la tine

 19. Toti isi dau cu parerea dar nimeni nu constatata ca autorul documentului nici nu a citit forma finala a PL x nr. 244/2023. Legea adoptata de Parlament nu a desfiintat pensiile militare si nici na a prevazut recalcularea pensiilor militare in plata. Este un exaltat elitist care a umplut paginile media frecventate de militari ca asemenea provocari.

  • Plx 244 este catastrofal pentru cei activi!!Vezi anexa care in timp face pensia media salariilor pe 25 ani!!Nu ca acum pe 6 luni!!Asta inseamna pensii contributive ca la civili,doar ca le zice la misto ca sunt militare!!E desfiintare efectiva a pensiilor militare!!

 20. Pt Cel din epoca de piatră…. dacă faci parte din sistem să-ți fie rușine că râzi de rezerviști.. Poate dă domnul să ajungi și tu la pensie să vezi și tu cum este…când vezi că se devalorizează pe zi ce trece…… Alții într-adevăr nu au mai apucat pensia….unii au decedat datorită bolilor acumulate,alții au fost dați afară pt măgării, alții au înfundat pușcăria pentru infracțiuni , alții au părăsit sistemul prin demisie dezgustați de situația salarizării și a condițiilor de muncă ture nenormate 200-240 ore lunar mai rău ca paznicii de soc specializate…Eu însumi am căpătat diabet dat stresului că aveam destui soldații gata să-și bage AKM ul in gură repede ….în posturile de santinelă după ce ajungeau acasă în permise și aflau că prietena la părăsit.. Stăteam cu ochii pe ei ca pe butelie… Dacă nu ai făcut nici măcar stagiul militar obligatoriu….nu mai comenta pe aici că nu-ți face cinste…Te faci de râs singur…

 21. Așa este d nul Radu Plx nu umblă la pensii…nici la recalcularea celor aflate în plată….Dar trebuie spus și acest lucru….Că vor fi impozitate suplimentar față de cele civile cu un procent cuprins între 15-30 % ce depășește sal mediu net pe economie…( Procentul exact va fi stabilit când vor sosii cu tolba plina sau goală delegația lui Ciolacu de la Bruxelles) Desigur…de această măsură tremură col și generalii burtoși cu pensii adevărat umflate,grase pe ultima sută de metri..Eu ca un adevărat subaltern micuț…ce am fost…nu mă simt că voi fi ars la pensie

  • Plx 244 este catastrofal pentru cei activi!!Vezi anexa care in timp face pensia media salariilor pe 25 ani!!Nu ca acum pe 6 luni!!Asta inseamna pensii contributive ca la civili,doar ca le zice la misto ca sunt militare!!E desfiintare efectiva a pensiilor militare!!

 22. PORCII POLITICI, CERSETORI DE VOTURI CU MANA INTINSA, IN GENUNCHI SI BOTURILE LA PROHABURI, CU PENSII SI SALARII DE STAPANI DE SCALIVI, TOTI AVAND AMANTE SCUMPE SI CATEVA PENSII SI SALARII CUMULATE, SA INTELEAGA CA ACESTA ESTE ULTIMULLOR MANDAT IN FUNCTIE SI CA NU VOR MAI PUPA ALTUL, DECAT DACA NE PUPA PE NOI ACOLO UNDE NU NE PUTEM VEDEA NICI IN OGLINDA! ASTA SA STIE ACESTI GUSTEROI MAFIOTI CARE NE-AU DISTRUS, PRIN VANDALIZARI SI SABOTAJE, PENSIILE MILITARE!

 23. Sa fim seriosi. M.m. și subofițerii în rezerva nu au nici o treaba cu. Dogaru. Balaceanu și ciuca și toți generalii ăștia cu stele de carton. Voi împreună cu BUCSA. GHEORGHE. DOBRITOIU…ați distrus armata. Voi cu amantele/nepotii/nevestele. Voastre ma nesimtitilorati distrus armata nu parlamentul. Ați frecat duda 25 de ani pe 2 ați trecut în rezerva și pe 3 ați întrat în politica idiotilor și pupincuristilor

 24. Opriți scurgerea de fonduri pentru echipa de fotbal a armatei și dotați armata cu ce este necesar.Pentru asta se alocă 2,5/100 din pibul României, pentru înzestrare, nu pentru fotbal. Când se va face asta veți avea sprijinul nostru,altfel veți fi aceiași cloacă care doar sifonează bani publici!

 25. Stați cuminți nu face nimeni greva tovarășilor generali/colonei. Li s.au tăiat ceva drepturi ascunse de care prostimea nu știa. De ce nu fac greva doar ei ii baga și pe Mm și subofițeri în mârșăvie lor. De cu nu iau domni gen bani de chirie cât ia un subofițer?sporul de radiații de ce îl iau pe grad? În linia întâi generalul.. nu este radiat la fel ca soldatul?? Mai vreți exemple de. Acest gen?

  • Problema este ca politicienii si-au batut joc de militari, in privinta mentinerii puterii de cumparare a pensiilor. Astfel, pe cand civilii pensionati beneficiaza pentru mentinerea puterii de cumparare a pensiilor de INDEXARE CU RATA INFLATIEI + MAJORARE CU 50% DIN CRESTEREA SALARIULUI MEDIU BRUT + ACTUALIZAREA PCT. DE PENSIE,

   militarii beneficiaza doar de indexare cu rata inflatiei. Iar in 2021 au taiat-o si pe aia. Asta inseamna politica de exterminare cu premeditare a militarilor pensionati. Fascism curat!

 26. Nimeni nu se leagă de magistrați, care și-au făcut niște pensii colosale și care dau numai soluții incredibile în marile dosare de corupție și nu numai. Ăștia chiar se cred stat in stat ! Cine ne obligă să avem povara Curtea Constituțională ????? Trebuie desființată și dacă nu suntem în stare să ne rezolvăm problemele, apeapelăm la straini….. Și așa ne conduc 😪😪😪

 27. Un vecin de scară de bloc… ofițer cu funcție la o unitate de tancuri pe antiaeriană îmi spune într-o zi aflandu ne la plata întreținerii….Auzi vecine noi ( unitatea) ne pricopsim într-o zi cu câțiva subof repartizați după termin școlii de subof de la Pitești….La careu dimineața cmd in loc să-i prezinte cadrelor militare săi încurajeze etc le zice de față cu toți…Ce dracu ați mai venit in armată acum… când trebuia să plecați… Ăia vădit supărați că au fost primiți așa în noua unitate…Oricum… continuă el… puteți rămâne… să puneți lacătul pe poartă… și să stingeți lumina….Apoi unul din ei spune cu o voce stinsă… Ți-am spus băi prostule… să plecăm…cu carnetul special pt șenilate ( obținut în școala pt cond tancurilor) …ne puteam angaja ușor pe șantier la Rotary ( firmă de demolări..)pe cel puțin 5000-6000 lei net plus pauze de masă,8 ore, plus weekend rile libere…Aveau dreptate săracii… că au pierdut timpul pe aici îmi spune colonelul…

 28. Plx 244 este catastrofal pentru cei activi!!Vedeti anexa care in timp face pensia media salariilor pe 25 ani!!Nu ca acum pe 6 luni!!Asta inseamna pensii contributive ca la civili,doar ca le zice la misto ca sunt militare!!E desfiintare efectiva a pensiilor militare!!

 29. Pai România are popi și angajați mai mulți decât jumătate din armata.salariu 4-5 mii lunar baschet la botez nunta, înmormântare. Cum poate fi plătit unmilitar mai puțin ca un preot. Mergeți în străinătate și vedeți implicarea sociala să-și scoată banii de salarii. Biserici personale ca afacere de familie și Guvernu plătește din banul public. Pai dacă sunt cât jumate din efectivele armatei sa contribuie și ei la fondurile guvernului

 30. Problema este ca politicienii si-au batut joc de militari, in privinta mentinerii puterii de cumparare a pensiilor. Astfel, pe cand civilii pensionati beneficiaza pentru mentinerea puterii de cumparare a pensiilor de INDEXARE CU RATA INFLATIEI + MAJORARE CU 50% DIN CRESTEREA SALARIULUI MEDIU BRUT + ACTUALIZAREA PCT. DE PENSIE,

  militarii beneficiaza doar de indexare cu rata inflatiei. Iar in 2021 au taiat-o si pe aia. Asta inseamna politica de exterminare cu premeditare a militarilor pensionati. Fascism curat!

 31. Trebuie facut ceva urgent!!Cum mm vine asta, tata!! Ca militar sa ai acelasi salariu ca pentru 8 ore si daca lucrezi 24 de ore!!Inclusiv pe front,de parca am pleca acasa la ora 16 si am reveni dimineata la ora 8 in transee!!Cea mai proasta salarizare e in armata!!

 32. Dar cei care urmam sa iesim la pensie…și nu ma refer peste câțiva ani,ci doar cateva luni…m? E vorba numai de pensionari aici??Eu zic sa mai lasam patriotismul pe burta goala si vrajelile acestui Ciolac.Bai baiatule,ce reforma???De cate ori ați facut asemenea „reforme” si ce s a rezolvat??Nimic.Aceeasi situatie de zeci de ani.In armata ..lipsa cadre,in politie la fel.Ăia care vin..pleaca!!!Ce a facut nea Boc boloboc cu acei 25% luati si dati inapoi peste 10 ani oamenilor… a rezolvat ceva???Pune ti mâna si scoate ti gazul din Marea Neagra,face tu ceva cu turismul ca nici nu stiu cine dracu’ e Ministru acolo..producem ceva si noi bai nasoilor??

 33. Numai tâmpiți. Bă, v-ați întrebat vreodată ce înseamnă să slujești țara, fără să vorbiți idioțeniile astea. Pe voi nu vă interesează decât să aveți un mic avantaj, indiferent de unde vine. Ia gândiți-vă un pic, mai ales că majoritatea dintre voi nu ați făcut nici măcar stagiul militar obligatoriu, de ce dracu vă gândiți toți să plecați (sunteți deja pregătiți) in caz un conflict armat? Pentru că sunteți niște lași și nu vă interesează decât să vă apărați curul ăla bășinos. Să vedem ce se va întâmpla atunci când cei care sunt acum în rezervă și în retragere nu vă vor mai apăra nesimțirea în care trăiți. Am o vârstă la care pot să mai fac față unor probleme de securitate națională, dar lașitatea și nesimțirea unora dintre voi, mă face să mă mai gândesc dacă eu merg pe front, iar voi stați în baruri sau cluburi. Vorbiți de salarii și pensii de parcă nu știți că nu se poate face comparație. Voi la ora 16.00 rupeți porțile instituțiilor unde (chipurile) lucrați, mă refer aici la cei care știu ce-i ăla servici, și vreți să vă comparați cu cei care lucrează în armată? Pentru voi o lună de armată este egală cu trei ani de penitenciar(pe care mulți dintre voi l-ați absolvit, pt. că așa-i la modă, nu-i așa?)
  Nu în ultimul rând aș vrea să vă atrag atenția că prin felul în care vă exprimați și prin greșelile de ortografie, se vede de la o poștă câtă școală și cultură aveți. Mergeți sănătoși să spălați la cur persoane în vârstă din alte țări, că avem noi grija de părinții voștri. Și încă o problemă ( mică, mică, că ăsta chiar nu poate fi luat în seamă), plutonierule ce te dai victimă, tu nu ai plecat că ai vrut tu, ori te-au dat aia afară pt. incompetență ori ai plecat tu pt. că nu ai făcut față. Să știi că nu-i o rușine să recunoști, dar e mai bine să-ți „înghiți limba”.(dacă pricepi ceva).
  O ultimă atenționare, nu vă mai ascundeți după pseudonime sau acronime precum
  „anonim”, dacă aveți puterea sa stați în poziția „drepți” în orice situație sau vă dați gongoi doar pt. că nu vă știe nimeni?

 34. Numai tâmpiți. Bă, v-ați întrebat vreodată ce înseamnă să slujești țara, fără să vorbiți idioțeniile astea. Pe voi nu vă interesează decât să aveți un mic avantaj, indiferent de unde vine. Ia gândiți-vă un pic, mai ales că majoritatea dintre voi nu ați făcut nici măcar stagiul militar obligatoriu, de ce dracu vă gândiți toți să plecați (sunteți deja pregătiți) in caz un conflict armat? Pentru că sunteți niște lași și nu vă interesează decât să vă apărați curul ăla bășinos. Să vedem ce se va întâmpla atunci când cei care sunt acum în rezervă și în retragere nu vă vor mai apăra nesimțirea în care trăiți. Am o vârstă la care pot să mai fac față unor probleme de securitate națională, dar lașitatea și nesimțirea unora dintre voi, mă face să mă mai gândesc dacă eu merg pe front, iar voi stați în baruri sau cluburi. Vorbiți de salarii și pensii de parcă nu știți că nu se poate face comparație. Voi la ora 16.00 rupeți porțile instituțiilor unde (chipurile) lucrați, mă refer aici la cei care știu ce-i ăla servici, și vreți să vă comparați cu cei care lucrează în armată? Pentru voi o lună de armată este egală cu trei ani de penitenciar (pe care mulți dintre voi l-ați absolvit, pt. că așa-i la modă, nu-i așa?)
  Nu în ultimul rând aș vrea să vă atrag atenția că prin felul în care vă exprimați și prin greșelile de ortografie, se vede de la o poștă câtă școală și cultură aveți. Mergeți sănătoși să spălați la cur persoane în vârstă din alte țări, că avem noi grijă de părinții voștri. Și încă o problemă ( mică, mică, că ăsta chiar nu poate fi luat în seamă), plutonierule ce te dai victimă, tu nu ai plecat că ai vrut tu, ori te-au dat aia afară pt. incompetență ori ai plecat tu pt. că nu ai făcut față. Să știi că nu-i o rușine să recunoști, dar e mai bine să-ți „înghiți limba”.(dacă pricepi ceva).
  O ultimă atenționare, nu vă mai ascundeți după pseudonime, acronime precum
  „anonim” sau alte porcării ce va trec prin minte în secundă când aberați, dacă aveți puterea să stați în poziția „drepți” în orice situație sau vă dați gongoi doar pt. că nu vă știe nimeni? Numai militarii au demnitate, onoare și respect?

 35. Sunt de acord cu toate revendicărilor lor , salarii de 20000 lei unui soldat dar comparativ cu efortul și condițiile de muncă ale unui muncitor,care produce ceva ex pe șantier ,muncitorul ar trebui,sa aibă 500000 salariu. La fel daca un militar iese la pensie la47 ani comparativ ,conform uzurii fizice și psihice , muncitorul ar trebui sa se pensioneze la cel mult 35 ani .militarilor nemulțumiți ar trebui sali de ofere liberarea din sistem fara ordonanța fara pensie pe caz de boala (90 din 100 muncitori ar trebui să iasă la pensie de bolile militare) să vadă cum e sa primești un ban daca ai făcut ceva pt el , daca nu ,nu ,daca nu ai făcut bine ,posibil sa aduci de acasă ca sa repari .se întâmplă des din cauza mat proaste etc . Și așa până la 65 ani ( încă 20 după ce va pensionați voi ) după care tb sa mai faci ceva pt a avea bani , macar de doctori și medicamente (pe care voi le aveți gratis , de fapt plătite tot de lcel de pe șantier ) ..la război ,tot cel de pe șantier va fi în linia întâi ,voi prin birouri la spatele lui cu pistolul,sau pensionați pe caz de boala . Prea multi bani pt armata ,că sa apere interesele occidentului . Noi nu prea mai avem nimic ,totul este al strainilor mulțumită clasei politice care a făcut rău țării mai mult decât toate războaiele la un loc ,iar acum noi ne uitam urat unul la altul și toți la ei fără să mai putem face nimic . Vinovați nu sunt cei care vor o viață decentă (muncitori ,profesori ,militari etc) ci toată clasa politică pentru că ne-a îndatorat exagerat de mult și ne-a înstrăinat toate sursele de venit (petrol ,gaz ,energie el apa pâmant ,bănci ,fabrici profitabile etc ) , bogății lăsate de strămoși pentru urmași ,iar noi le lăsăm doar datorii . Revoltător și dureros .

  • Le faci varza!!Un militar nu iese la pensie la 47 ani ca este el militar.Ci din cauza ca are grupa de munca de risc profesional ca la civili – de exemplu ca la mineri!!Varsta de iesire la pensie a unui cetatean – fie el militar sau civil,este varsta standard de 65 ani din care se scad in cazul celor cu grupe de munca, niste ani!!Adica si minerii ies tot la 47 ani!!Si mai sunt si alte profesii!!

   Apoi!!Muncitorul ala de care zici tu,primeste o leafa calculata la tarif orar.Daca baga in plus niste ore suplimentare,leafa ii creste!!Si nici dracu nu il poate obliga pe muncitor sa lucreaza mai mult de 48 de ore pe saptamana!!Ce te faci cu militarul care in misiunile de lunga durata sau la razboi,trebuie sa stea in transee 24 de ore si 7 zile din 7, luni sau ani de zile!!?Pentru ca azi,militarii au aceleasi lefuri si daca lucreaza 8 ore pe zi si daca baga 24 de ore si 7 zile din 7?!!Dupa inteligenta ta,in caz de razboi,militarii ar trebui sa mearga acasa la ora 16.00 ca muncitorii si sa revina in transee la ora 08.00 dimineata?!Sau cum?!Nu vezi ca muncitorul este boier pe langa ce poate fi fortat sa faca un militar?!!

 36. Armata nu este oarbă, de ce nu a preluat controlul statului român când a văzut corupția la cel mai înalt nivel ?
  De ce a permis sclavagizarea întregii țări din 1990 până în prezent?
  De ce a permis conducerea țării de către trădători ?
  De ce a permis distrugerea industriei de apărare ?
  De ce trebuie să cumpărăm armament de la străini in loc să-l producem noi ?
  Nu au jurat ei cumva sa apere patria atât de dușmanii din afară cât și de cei din interiorul țării?
  Când își vor îndeplini cu adevărat jurămintele, nu va mai exista corupție, nedreptăți, legi împotriva propriilor cetățeni, justiție nedreaptă, neajunsuri, etc.
  Pedepsiți corupția cu pedeapsa capitală și înlăturați toate imunitățile din instituții, să răspundă cu propria-i viață fiecare angajat la stat, pentru fiecare eroare sau faptă de corupție. Credeți că așa mai fură cineva de la stat ? Mai vinde cineva țara?

 37. Stimă și respect pentru armata română!
  Rușine celor care-și bat joc de ea!
  Armata este baza țării!
  Ea sare în caz de dezastre, război, etc!
  La fel ca și pompierii.
  Chiar dacă sunt de sex feminin, știu bine despre ce este vorba.Armata a face cinste țării (ce a mai rămas din ea) și vă rog să nu o mai ponegriți.De vină sunt cei de sus, politicienii.
  Nu uitați că mulți civili sunt lași!
  Trăiască armata română!

 38. Stimă și respect pentru armata română!
  Rușine celor care-și bat joc de ea!
  Armata este baza țării!
  Ea sare în caz de dezastre, război, etc!
  La fel ca și pompierii.
  Chiar dacă sunt de sex feminin, știu bine despre ce este vorba.Armata a face cinste țării (ce a mai rămas din ea) și vă rog să nu o mai ponegriți.De vină sunt cei de sus, politicienii.
  Nu uitați că mulți civili sunt lași!
  Trăiască armata română!
  Armata nu se bagă în politică!!!

 39. ȘI EU AM AUZIT DE PREVEDERILE LEGII 223/2015, ART.2 PRINCIPIILE PENSIILOR MILITARE, PRINCIPII PENTRU CARE POLITICIENII NOȘTRI, AU JURAT, NU CU MÂNA PE DRAPEL CI PE BIBLIE ȘI CONSTITUȚIE SĂ RESPECTE LEGILE ȚĂRII, DECI ȘI L.223, ȘI S-AU ȘTERS CU PRINCIPIILE LA LOCUL ĂLA UNDE NU-I BATE SOARELE, NE-AU ÎNJOSIT ȘI UMILIT, NE-AU SĂRĂCIT ȘI NE-AU ARUNCAT ÎN MIZERIA SOCIETĂȚII… LA AȘA ARMATĂ, AȘA… OSTAȘI.
  ARMATA E PLINĂ DE JURIȘTI, CARE PRECUM PREOȚII ORTODOCȘI LA 1848, MERGEAU ÎN ȚARA MOȚILOR DIN CASĂ-N CASĂ, SĂ LE CEARĂ MOȚILOR SĂ NU-L URMEZE PE AVRAM IANCU, PENTRU CĂ SE SUPĂRĂ ÎMPĂRATUL DE LA… VIENA… JURIȘTII NE CER SĂ PLECĂM CAPUL ȘI SĂ ÎNTOARCEM ȘI OBRAZUL CELĂLALT, PENTRU A FI PĂLMUIT DE IMBECILI ÎN PROBLEME MILITARE, CARE ORBIȚI DE PUTEREA FUNCȚIILOR ȘI ONORURI NECUVENITE, SE CONSIDERĂ DUMNEZEII ARMATEI ROMÂNIEI… BAT PLANETA ÎN LUNG ȘI LAT ȘI SE KAKĂ PE NIVELUL DE TRAI AL OSTAȘULUI ROMÂN, ACTIV, REZERVIST SAU ÎN RETRAGERE
  BINEÎNȚELES CĂ ȘTIREA ESTE… „FAKE”, BINEÎNȚELES CĂ NU VA FI NICIO GREVĂ, CĂ DOAR… „PARTENERUL STRATEGIC” DACĂ SE SUPĂRĂ, CU TOȚI O SĂ „PIELIM PRAZUL” ȘI FOAME VA SCRIE PE FRUNȚILE NOASTRE… SPRE MÂNDRIA CELOR CARE NE VOR… IEȘIȚI DIN SISTEM PE CALE… NATURALĂ, ARANJATĂ DE EI…
  NU LE-AR MAI AJUTA DUMNEZEU!… ✝✝✝✝✝✝✝

 40. Clar! A venit vremea ca armata sa isi faca datoria si sa preia temporar puterea in stat. Sa ne scape de toate lichelele politice si tradatorii Romaniei. Si apoi sa predea puterea unor oameni noi si care sa introduca democratia autentica.

  • Eu m-am conformat si mi-am anulat juramantul militar, le-am scris ca il anulez si gata. Ar fi si culmea stupiditatii sa imi mentin juramantul prin care dupa ce am jurat sa apar tara, am mai jurat sa respect si legile tarii. Tara s-a sucit si mi-a dat acum legi care au lovit pensiile militare. Iar eu trebuie sa le mai si apar, nu? Nu, domnule, mi-am anulat juramantul. O sa apar tara, ca magistratii, parlamentarii si altii. Adica, fara pretul vietii. Sa o apere ei cu pretul vietii, pentru ca la militari nu ne-a apreciat acest sacrificiu.

 41. Militarii au pensiile indexate doar cu rata inflatiei. Pe cand civilii au pensiile indexate si cu rata inflatiei + majorare 50% din cresterea SMB + actualizare a punctului de pensie. Si ultimii nici nu mai au obligatii militare ca pensionari. Astfel, in vederea pastrarii puterii de cumparare a pensiilor, intre 2017-2023 militarii au avut pensiile majorate doar cu 16,5%, iar civilii cu 87%. Dar ce, unii sunt la negri, iar altii sunt la albi? Aceasta este politica de saracire cu premeditare a militarilor pensionati. Fascism in stare pura!

 42. Buna ziua!!Am si eu o intrebare!!Daca se zice ca in Romania este democratie,de ce noi poporul nu avem voie sa alegem si militari?!De ce ne este interzis acest drept?!Am citit si eu articolul 21/2 din Declaratia Universala a drepturilor omului si zice ca in democratie orice cetatean are dreptul sa ocupe functii publice in tara sa.Iar la noi in Romania,militarii nici nu au voie sa candideze ca sa fie alesi.Nici judecatori sau politisti nu avem voie sa alegem,dar nici preoti macar. Si astfel sunteti prostiti noi poporul ca ar fi mare democratie in Romania, cand colo noi nici nu avem dreptul sa alegem pe cine avem incredere. In Albania de exemplu,presedinte este un general care este si seful armatei,ales liber de popor!!Nu cumva in Romania este de fapt o dictatura politica?! Cum sa fie impiedicat un popor intreg sa aleaga pe cine are incredere? Si culmea,exact pe cei in care poporul are cea mai mare incredere?!

 43. Tara sulii,mai rau ca in Africa!Armata trebuie puna piciorul in prag!Nu se poate asa ceva.In constitutie zice ca toti cetatenii avem drept la greva si sindicat.Si ca niciun drept nu poate fi interzis total,nimanui,ci eventual doar restrans.Restrans dar in asa fel incat sa nu fie desfiintat,adica sa mai ramana ceva din el!Iar in legile care privesc armata zice ca militarii nu avem deloc drept nici la sindicat,nici la greva!!Asta e sclavie pe fața si de aia isi bat si joc toti de armata!!Dupa ce ca nu ne apara nimeni drepturile,ne-au taiat si dreptul elementar de a ne apara singuri!!Pai cum sa iti aperi drepturile de salarizare si pensie,cand tu nu ai dreptul la sindicat,nici la greva,nici la protest,nici la nimic!!Fugiti de armata unde vedeti cu ochii!!

 44. Va dati seama in ce tara traim?!Eu sunt subofiter in rezerva,femeie,pensionata,am 59 ani!!Daca incepe razboiul,dupa lege pe mine ma scoate din pensie si ma trimite pe front.Asa patesc cadrele militare pensionate cu varsta mai mica de 63 de ani, iar pe viitor pana la 65 ani!!

  Acum am si eu o nedumerire: de ce nu sa mearga pe front toti cetatenii pana in 65 ani?!Legea zice ca un barbat care a depasit varsta de 35 ani si nici nu a facut armata pe vremuri sa fie in rezerva,a scapat de armata si de front.Adica merg eu la 63 ani sa il apar pe ala de 36 ani?!De femei nici nu mai zic,pentru ca femeile civile nu au obligatii militare.Asa ca merg eu la 63 ani pe front sa apar o femeie de 25 ani?! Care este echitatea,egalitatea!?
  Bun,merg!? Dar care este recompensa patriei?Ca pensia mi-a taiat actualizarea pensiei inca din 2017,iar eu am acum o pensie mai mica de 2500 lei care cica este speciala si nesimtita!!Pentru pensia asta trebuie sa merg pe front sa ii apar pe cei mai tineri care dupa ce ca stau acasa mai zic si ca am pensie speciala?!Nu,multumesc!!

 45. Un rahat de știre bazată pe o hârtie scrisă de niște moși nebuni.
  Ați fost curiosi măcar cine sunt cei din comitetul sulii?! 🙂
  Stați liniștiți, activii își cunosc datoria și respectă legea în armată!
  Rezerviști care comentează pe aici se simt sclavi. Să le fie rușine! Sa vorbească cu cineva pensionat la 75 de ani.
  Asta nu este jurnalism și nici activism!

 46. Am luat teapa totala cu armata!!Am zis sa mai castig si eu un ban in plus si astfel sa contribui si mai mult la pensie!!Asa ca pe langa armata, mi-am mai gasit niste joburi de la care m-au dat toti angajatorii afara!!Dar stiti de ce? Din cauza armatei,deoarece cand trebuia sa plec in aplicatii cu armata,nu mai puteam sa merg si la al 2-lea job!!Si nimeni nu avea nevoie de mine la al 2-lea job, ca zilier sezonier!!Am vrut sa imi fac si o firma si iar nu am avut voie,militarii nu au voie sa ajba si firme!! Astea sunt cateva dintre imensele diferente intre un militar si un civil!!Iar armata nici nu compenseaza chestia asta in vreun fel!!Asa ca am demisionat,iar acum sunt profesor pe aceiasi bani de sublocotenent pentru care muncesc insa numai 20 ore pe saptamana.Am si al 2-lea job dupa-amiaza cu juma de norma la o firma de comunicatii!!Si am si firma de comert cu produse electronice!!Si sunt si consilier la primarie,la armata iar nu aveam voie!!Asa ca obtin castiguri din 4 parti si contribui la pensie tot din 4 parti si nici nu ma stresez prin aplicatii pe campuri si altele!Daca ramaneam la armata,nu ma alegeam cu nimic!!Imi pare de fostii colegi de la armata,ar merita salarii si pensii de 3-4 ori mai mari ca sa compenseze cumva cele mentionate.Raul. vine de la politicieni care nu au nicio perceptie asupra serviciului militar.Dar si de la comandantii militari care nu iau atitudine!!

 47. Am comentat ca Olguta Vasilescu și Ciuca au distrus pensiile militare doi Olteni prostul vicleni cu ura pentru militari Marin spune ca și Bricus este oltean dar ce legătură are cu Olguta și Ciuca cu acești prosti

 48. Greva este o reactie normala de aparare, la un evident fenomen de persecutie politica indreptat contra armatei. Si care conduce la exterminarea cu premeditare a militarilor pensionati. Poftim dovada, cu calcule! Apartin unei fostei juriste de la armata de la Cluj.

  „Dragii mei,
  Nu imi plac ‘specialii’ și profitorii. Absolut deloc. Dimpotrivă. Vreau să terminăm cu nesimțirea și bătaia de joc în țara noastră!
  Dar nu imi place nici să asist la nedreptăți si să stau cu brațele încrucișate atunci când, militarii corecți, care au muncit o viață în slujba României, sunt terfeliți și când, la comanda nu știu cui, noi toți, suntem manipulați pentru a ne urî propria armată.

  Încă o dată, prin ceea ce spun, nu mă refer la îmbuibați, nu mă refer la șmecherii sistemului sau la ‘speciali’.

  Să dăm puțin timpul înapoi și să facem următorul exercițiu:

  – în 2019, luna februarie, luăm doi pensionari, unul civil și altul militar, amândoi cu o pensie brută de , să zicem, 2500 de lei.
  📍La 1 septembrie 2019, pensionarului civil i-a fost indexată pensia cu 15%, pensia lui devenind 2875 de lei. Pensionarul militar nu a primit nimic.
  📍La 1 ianuarie 2020, pensionarului militar i-a fost indexată pensia cu 4,6%, pensia lui devenind 2615 lei. Civilul a ramas pe loc, dar avea deja mai mult, 2875 de lei.
  📍La 1 septembrie 2020 civilul a fost indexat cu 14%, pensia lui devenind 3278 de lei, militarul a rămas cu 2615 lei.
  📍La 1 ianuarie 2021 niciunul nu a primit nimic.
  📍La 1 ianuarie 2022, pensionarului civil i-a fost indexată pensia cu 10%, pensia lui devenind 3606 lei, iar pensionarului militar i-a fost indexată pensia cu 2,6%, pensia lui devenind 2683 de lei.
  📍La 1 ianuarie 2023, pensionarului civil i-a fost indexată pensia cu 12,5%, ajungând la 4057 de lei, pensionarului militar i-a fost indexată pensia cu 5,1%, ajungând la 2820 de lei, după care, în funcție de momentul ieșirii la pensie, a mai fost indexată fie cu 7,4%, fie cu 3,8%, ajungând ori la 3029 de lei, ori la 2927 de lei.

  📍📍📍Asadar, dupa 4 ani:
  Civilul are 4057 de lei pensie, iar militarul are, ori 3029 de lei, ori 2927 de lei, în funcție de data ieșirii la pensie.”📍📍📍

  ASTA SE DATOREAZĂ MODIFICĂRII LEGII NR. 223/2015 (PRIN OUG 59/2017 ȘI OUG 114/2018) ASTFEL CA MILITARILOR PENSIONAȚI SĂ NU LI SE MAI MENȚINĂ PUTEREA DE CUMPĂRARE A PROPRIILOR PENSII. ACEASTA ESTE POLITICĂ DE EXTERMINARE DE TIP FASCIST ÎNDREPTATĂ CONTRA MILITARILOR PENSIONAȚI. CEEA CE SE ÎNTÂMPLĂ ESTE TERORISM LEGISLATIV ÎNDREPTAT CONTRA ARMATEI!

 49. Taie frunze la caini toti militarii, a devenit o institutie inutila. Doar Sefii cu grade mari iau salarii-solde de cateva ori mai mari. Ar trebui desfiintata toata armata, mai bine platim cativa militari NATO si scapam mult mai ieftin. Militarii nostri sa-si gaseasca meserii utile societatii de acum, sau sa emigreze si ei ca restul populatiei, pe care nu au reusit s-o apere de hienele politice interne.

  • Marș în plm și donează sânge pentru cei 43 de pompieri militari arși la Crevedia.Nu te-am văzut aseară să intervii cu ceva!!Așa e și cu armata desfiintata pe care o visezi tu: o sa muncesti in lagare pentru rusi si altii!!Gratis.

  • Mai băiete,tu nu știi ce vorbești.
   Nu te-a învățat nimeni să respecți armata, pe cei care fac parte din ea!?
   Mai ales în aceste vremuri, când războiul ne bate la poarta.!
   Aș vrea să te pot vedea în stare de urgență.Armata și pompierii sunt cei în care populația are încredere și are nevoie de ei.
   Ar fi bine să-ți vină mintea la cap, cei ca tine sunt o grămadă, inconștienți și lași!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole