Premieră: Donald Trump a fost pus sub acuzare pentru a doua oară

Preşedintele american, Donald Trump, a fost pus sub acuzare miercuri în Camera Reprezentanţilor, al doilea „impeachment” istoric cu o săptămână înainte de sfârşitul mandatului său care se încheie în confuzie şi într-un climat de tensiune extremă.

Camera Reprezentanţilor, dominată de democraţi, s-a pronunţat pentru „impeachment” cu 232 voturi faţă de 197 împotrivă. Printre cei care au votat pentru punerea sub acuzare su fost și zece congresmeni americani.

Donald Trump este primul preşedinte din istoria SUA inculpat de două ori în timpul unui singur mandat.

Potrivit articolului de inculpare, „Donald Trump s-a implicat în delicte majore şi minore prin instigarea la acte de violenţă împotriva instituţiilor de guvernare din Statele Unite”. Preşedintele Donald Trump este acuzat că a pretins în mod repetat că a câştigat scrutinul prezidenţial şi a încurajat, prin discursul rostit pe 6 ianuarie în faţa simpatizanţilor adunaţi în zona Eclipse din centrul Washingtonului, acţiunile violente împotriva Capitoliului, în timp ce Congresul valida victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial.

Omul de afaceri republican în vârstă de 74 de ani, care îi va ceda locul lui Joe Biden la 20 ianuarie, este acuzat că a încurajat asaltul partizanilor săi asupra Capitoliului care a făcut cinci morţi şi a zdruncinat democraţia americană. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole