Premieră eco: Energie electrică și îngrășăminte agricole din deșeuri printr-o investiție de 100 milioane euro

Realizarea unui sistem modern de gestionare a deșeurilor în județul Galați este un proiect de peste 100 milioane euro, fiind o premieră în România și țările din Europa de Est.

Este o investiție a Consiliului Județean Galați, realizată cu fonduri europene, care implică toate orașele și comunele din județul Galați. Cea mai importantă componentă a sistemului va fi o staţie ultramodernă de tratare a deşeurilor, dotată cu un digestor şi cu o turbină de producere a energiei electrice. Sistemul va fi echipat cu tehnologii de ultimă oră pentru a transforma deșeurile în îngrășământ agricol și pentru a produce energie electrică.

Autoritățile din Galați au semnat contractul privind închiderea unei gropi de gunoi și realizarea unor stații de transfer și compostare a deșeurilor. Investițiile anunțate vineri fac parte din cel mai mare proiect de gestionare a deșeurilor din țară, în valoare de peste 100 de milioane de euro.

Fosta groapă de gunoi a Tecuciului va fi ecologizată, acoperită și impermeabilizată, apoi se vor realiza sisteme de colectare a gazului și levigatului, precum și sisteme de protecție și monitorizare a depozitului.

”Stațiile de transfer și de compostare vor fi realizate după cele mai noi norme de mediu și vor fi dotate cu toate echipamentele necesare, inclusiv containere de mari dimensiuni și camioane de transport”, a declarat pentru Mediafax Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...