Premieră europeană: Grefă de cornee artificială

Un pacient în vârstă de 38 de ani a primit o grefă artificială de cornee la CHU Montpellier. Acest prim test clinic la om a făcut obiectul unui studiu pe 45 de pacienți din Canada, Olanda, Israel și în Franța la Paris și Montpellier.

După testele pe animale, doi pacienți au beneficiat deja în Israel de acest tip de grefă, la începutul anului. În lume, bolile corneei reprezintă a treia cauză de orbire. Aceste boli sunt de origine infecțioasă, inflamatorie, traumatică sau genetică. Soluțiile actuale pentru tratarea orbirii cauzate de boli ale corneei includ grefa de la donator. Dar grefele sunt uneori rejectate și impun adesea o nouă grefă.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, 20% dintre orbirile din cauza bolilor corneei nu pot fi tratate prin grefă de la donator. În lume, nouă milioane de persoane suferă de acest tip de boli.

Pacientul, primul din Franța care a beneficiat de grefa de cornee artificială, suferea de o keratită legată de virusul herpes.

”CHU Montpellier se poziționează favorabil față de acest gen de dezvoltări în termeni de inovație, spune profesorul Vincent Daien, șeful serviciului de oftalmologie. Fiind un material sintetic, nu este reacție imunologică posibilă. Acest procedeu este dătător de multe speranțe și așteptări pentru pacienții respinși de la transplant, adaugă prof. Daien, citat de 20 Minutes.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...