Premieră în învățământul universitar: cursuri de „blogger”, „vlogger” și „influencer” la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Publicat: 11 aug. 2022, 07:31, de Sorin Costea, în Educație , ? cititori
Premieră în învățământul universitar: cursuri de „blogger”, „vlogger” și „influencer” la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Și mediul universitar se adaptează la evoluțiile recente din domeniul comunicării, care sunt reflectate pe piața muncii prin apariția unor noi job-uri, de „vlogger” sau „influencer”, lansând programe educaționale de formare în aceste profesiuni.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a finalizat pregătirile și în zilele următoare va lansa înscrierile pentru cursurile de „blogger”, „vlogger” și „influencer”.

„Organizarea acestor cursuri este un prim pas în adaptarea conținuturilor noastre educaționale la noile cerințe de pe piața muncii, aflată într-o continuă schimbare. Pentru noi este foarte important să le oferim cursanților conținut relevant care să îi ajute să înceapă o carieră în acest domeniu.

Vom avea atât informațiile teoretice, cât mai ales informații practice. Acesta este motivul pentru care am apelat la formatori care au deja experiență în acest domeniu și sunt în măsură să ofere informații aplicate”, ne-a declarat prof. univ. dr. Simona Antofi, decanul Facultăţii de Litere.

Cursurilșe se adresează tuturor celor care au absolvit cel puțin liceul, sunt pasionați de comunicarea în mediul online și își doresc să afle cât mai multe despre aceste noi meserii. Aceste module reprezintă o premieră în mediul universitar românesc și sunt organizate prin Departamentul de Formare Continuă și Transfer Tehnologic din cadrul universității.

Taxa de participare și absolvire a acestor programe de studii este de 300 de lei, fiind corespunzătoare celor 20 de ore prevăzute în planurile de învățământ.

Cursanţii vor avea posibilitatea de a învăţa secretele acestor modalități de comunicare chiar de la „bloggeri”, „vloggeri” şi „influenceri” cu vizibilitate în mediul online.

Aceștia sunt bloggerul culinar Gina Bradea, actorul Gabriel Coveşeanu – Cove, care este prezentator de televiziune și influencer, bloggerul și vloggerul Radu Alexandru (Pitici Gratis), jurnalistul și influencerul gălățean Dan-Cătălin Predescu.

Acestora li se vor adăuga şi profesori de la Facultatea de Litere a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.