Premieră în medicină: Pacienți infectați simultan cu două tulpini de coronavirus

Cercetătorii din Brazilia au descoperit o premieră în medicină. Oamenii de știință au depistat pacienți infectați simultan cu două tulpini diferite de coronavirus.

Pacienţii în cauză, cu vârste între 30 şi 40 de ani, au fost infectaţi la sfârşitul lui noiembrie cu varianta P.2 a coronavirusului identificată la Rio, cunoscută şi ca lineajul B.1.1.28, şi, simultan, testaţi pozitiv la o a doua variantă a virusului, conform cercetătorilor brazilieni.

Conform studiului pubilcat pe medRxiv, citat de Agerpres, Pacienții au prezentat simptome uşoare, de tuse seacă într-un caz şi tuse, dureri în gât şi de cap în al doilea caz. Niciunul din pacienți nu au avut nevoie de internare.

Studiul nu a fost încă publicat într-o revistă ştiinţifică.

Aceste co-infecţii pot genera combinaţii şi noi variante chiar mai rapid decât se întâmplă în prezent(…)Ar fi o altă cale de evoluţie pentru virus”, a declarat şeful echipei de cercetători, Fernando Spilki, virusolog la Universitatea Feevale din statul Rio Grande do Sul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...