Premieră: Ministrul român al Agriculturii cere demisia comisarului European pentru Agricultură

Publicat: 22 ian. 2024, 13:34, de Magda Marincovici, în ACTUALITATE , ? cititori
Premieră: Ministrul român al Agriculturii cere demisia comisarului European pentru Agricultură
Forin Barbu, ministrul agriculturii

Florin Barbu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a anunțat, luni, că va cere în Consiliului de Miniștri demisia comisarului European pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski.

Ministrul Florin Barbu spune că va cere demisia comisiarului european pentru Agricultură marți, în cadrul Consiliului de Miniștri, dacă nu se rezolvă derogările de la GAEC 7 și 8.  

 „România a pus prin Consiliul de Miniştri derogările de la GAEC 7 şi 8 a Regulamentului Uniunii Europene. Susţinerea pe care am avut-o din partea celor 15 state, inclusiv Germania şi Franţa, privind derogările de la GAEC 7 şi 8 şi nerespectarea votului care s-a dat în Consiliul de Miniştri de 70% mă vor face mâine, chiar în Consiliul de Miniştri, ca România, şi-mi asum acest lucru, în calitatea mea de ministru, să-i cer demisia public comisarului pentru că nu respectă un vot dat de 15 state. Eu vă spun, merg cu mandatul acesta în care în Consiliul de Miniştri, mâine, dacă nu rezolvăm problema GAEC 7 şi 8 derogare, pentru că nu s-a înţeles un lucru şi am încercat să le explic şi comisarului şi la toată lumea, că nu cerem nimic. Noi suntem în perioadă de război, noi suntem afectaţi, cele cinci state, de conflictul care s-a produs de către Rusia împotriva Ucrainei”, a declarat ministrul Florin Barbu, citat de Agerpes.

Potrivit ministrului Barbu, este o premieră ”când un stat prin reprezentant, adică prin ministrul Agriculturii, pe care îl aveţi în faţă, va cere demisia în Consiliul de Miniştri a comisarului european pe Agricultură. De aici cred că ar trebui să intrăm într-un dialog”.