Premierul britanic nu va participa la funeraliile prinţului Philip

Publicat: 11 apr. 2021, 07:00, de Raluca I. Heroiu, în Internațional , ? cititori
Premierul britanic nu va participa la funeraliile prinţului Philip

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, nu va participa la funeraliile prinţului Philip, care vor avea loc sâmbăta viitoare.

Premierul Boris Johnson a ales să nu participe la funeralii pentru a facilita prezența membrilor familiei în număr cât mai mare.

La ceremonia de înmormântare a prințului Philip vor participa un număr limitat de persoane din cazua pandemiei de coronavirus.

 „Ca rezultat al reglementărilor privind coronavirusul, doar 30 de oameni pot lua parte la funeraliile Alteţei sale Regale Prinţul Philip, duce de Edinburgh. Premierul a dorit tot timpul să acţioneze în conformitate cu interesul superior al casei regale şi, pentru a lăsa loc unui număr cât mai mare cu putinţă de membri ai familiei, nu va participa la funeraliile de sâmbătă”, a transmis biroul premierului britanic.

Funeraliile prinţului Philip, duce de Edinburgh, care a murit vineri la vârsta de 99 de ani, vor avea loc la 17 aprilie, sâmbăta viitoare, la Capela St. George, la Palatul Windsor, la ora locală 15:00, a anunţat Palatul Buckingham.