Premierul Bulgariei: „Există un risc mai mare în acest moment” (VIDEO)

Premierul bulgar Kiril Petkov a oferit noi detalii vineri în legătură cu decizia Ministerul de Externe de la Sofia de a emite o alertă de călătorie în Republica Moldova în contextul situației tensionate din Transnistria.

„Noi toți împreună susținem Moldova și vom fi parteneri atât în vreme de criză, cât și pe termen lung pentru integrarea în UE. Informația care a fost răspândită de către Ministerul nostru de Externe ca un nivel de risc, și în prezent aceasta se revizuiește, a fost o ridicare a riscului din punct de vedere tehnic pentru o anumită regiune. Sper că în curând această poziție a noastră va fi revizuită. Am vrut să îi înștiințăm pe oamenii din Moldova că există un risc mai mare în acest moment”, a precizat premierul bulgar la conferința comună cu premierul României Nicolae Ciucă.

Așa-zisul Minister de Interne al nerecunoscutei regiuni separatiste Transnistria a anunțat că miercuri dimineață ar fi fost trase mai multe focuri de armă dinspre Ucraina asupra localității Cobasna.

Aseară, mai multe drone au fost văzute pe cer deasupra satului Cobasna, regiunea Rîbnița. Dronele au fost lansate deasupra Transnistriei din Ucraina. În dimineața zilei de 27 aprilie, la ora 8:45, din partea ucraineană s-au tras focuri în direcția localității Cobasna. Nu există victime”, a transmis Ministerul.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Studiu: aerul din capitală otrăvit de poluare

Rezultatele unei monitorizări a calităţii aerului din Bucureşti sunt șocante. Aerul din capitală E otrăvit de poluare. Gaz de eșapament, rezultate din blocajele traficului...

Noi informații despre ambarcațiunea misterioasă detonată la Capu Midia

Așa cum am informat la vremea respectivă, pe 4 aprilie o ambarcațiune misterioasă a fost descoperită și recuperată de către autoritățile românești, în Marea...