Premierul contraatacă – Vlad Voiculescu demis din Guvern

Publicat: 14 apr. 2021, 14:41, de Alin Șerbănescu, în OPINII , ? cititori
Premierul contraatacă - Vlad Voiculescu demis din Guvern
Florin-Citu si Vlad Voiculescu (Inquam Photos-Octav Ganea)

După un lung șir de prostii făcute de ministrul sănătății Vlad Voiculescu, premierul Florin Cîțu a luat în sfârșit o decizie corectă și l-a demis astăzi din funcție. În virtutea aceleiași normalități, premierul a demis-o și pe Andreea Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătății, care recent a fost la un pas să bage tot Bucureștiul în carantină peste noapte, fără să se consulte cu nimeni.

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a anunțat premierul Florin Cîțu, printr-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

Astfel, prin două semnături bine țintite au fost curmate scurtele cariere ale unor personaje care au demonstrat încă de la început că nu au ce să caute la conducerea unor instituții publice.

De altfel mandatul fostului de acum ministru al sănătății, Vlad Voiculescu, a fost marcat de tragedii și de acțiuni revoltătoare. Amintim aici incendiul din luna ianuarie de la Institutul Matei Bals din Capitală, în care și-au pierdut viața 5 persoane.

Sau cei trei pacienți decedați săptămâna aceasta la spitalul Victor Babeș din București, din cauză că instalațiile de oxigen nu au mai funcționat, eveniment pe care ministrul Voiculescu a încercat chiar să îl ascundă de ochii presei.

Ori ordinul dat de ministrul sănătății, prin care mai multe persoane decedate de COVID-19 au fost înhumate dezbrăcate, direct în saci de plastic. Deși initial s-a făcut că nu știe despre ce este vorba, până la urmă, pus în fața evidenței, a fost nevoit să recunoască.

Evacuarea ad-hoc, în toiul nopții a pacienților de la Spitalul Foișor din București, reprezintă un alt eveniment jenant care a avut loc în mandatul ministrului Voiculescu. Ne amintim imaginile revoltătoare cu oameni în scaune cu rotile sau în cârje, scoși pur și simplu în stradă, care nu știau încotro să se îndrepte și nu înțelegeau de ce nu îi anunțase nimeni din timp că urmează să fie externați sau mutați la alte spitale.

Și mai deplorabil este că de fiecare data fostul ministru, Vlad Voiculescu a încercat fie să ascundă, fie să dea vina pe alții, în loc să își asume erorile și să le corecteze.

Iar picătura care a umplut paharul a fost ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, sub oblăduirea ministrului Vlad Voiculescu, privind noile criterii de carantinare. Despre acest ordin emis de Ministerul Sănătății și publicat ieri 13 aprilie 2021 în Monitorul Oficial, ministrul Voiculescu nu a vorbit nici cu premierul și nici cu Prefectul Capitalei.

Practic aceștia au aflat din presă cu stupefacție că în baza unor noi criterii stabilite de Ministerul Sănătății, Bucureștiul este la un pas să intre în carantină.

Însă scandalul de la Ministerul Sănătății nu pare că se încheie aici și este pe cale să arunce în aer atât actuala Coaliție de guvernare cât și Alianța USR Plus. Asta pentru că potrivit unor surse, președintele Plus, Dacian Cioloș nu este de acord cu numirea deputatului USR, medicul Adrian Weiner, în funcția de ministru al Sănătății.

De altfel tensiunile din Coaliția PNL-USR Plus-UDMR sunt cauzate inclusiv de faptul că Vlad Voiculescu nu este singurul ministru vizat de premierul Florin Cîțu. Potrivit unor informații din surse, pe lista celor care ar fi luați în vizor se află și ministrul USR al transporturilor, Cătălin Drulă, căruia de asemenea i se reproșează o serie de decizii hazardate sau inexplicabile.