Premierul Nicolae Ciucă efectuează o vizită la nivel înalt în Republica Coreea

Prim-ministrul Nicolae Ciucă efectuează în această săptămână o vizită oficială în Republica Coreea în cadrul căreia va avea o întrevedere cu omologul său sud-coreean, Han Duck-soo, şi va purta discuţii la nivel înalt pe teme de interes în domeniul cooperării economice, cu accent pe zona de energie, investiţii, educaţie şi industria de apărare.

Şeful Executivului va fi însoţit de vicepremierul şi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, ministrul Economiei, Florin Spătaru, ministrul Energiei, Virgil Popescu, directorul general al S.N Nuclearelectrica S.A., Cosmin Ghiţă, alături de o delegaţie parlamentară condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, pe agenda întrevederilor pe care prim-ministrul Ciucă şi ceilalţi membri ai delegaţiei le vor avea în Republica Coreea figurează teme de interes în domeniul cooperării economice, cu accent pe zona de energie, investiţii, educaţie şi industria de apărare.

Totodată, premierul va avea o întrevedere cu omologul său sud-coreean, Han Duck-soo, împreună cu ceilalţi membri ai celor două delegaţii, cu preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Coreea, Kim Jin-pyo, va participa la o Masă rotundă de afaceri România-Republica Coreea, unde va susţine o alocuţiune.

Vizită la Hyundai

De asemenea, agenda include o vizită în portul Busan, unde delegaţia română va avea o întrevedere cu Kang Joon-suk, preşedintele Autorităţii Portului Busan, o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Republica Coreea.

În cadrul deplasării în Republica Coreea, prim-ministrul României va vizita compania Hanwha Aerospace, producător de soluţii de apărare, compania Hyundai Rotem, specializată în producţia de material rulant, echipamente militare şi inginerie de instalaţii, şi va merge în zona demilitarizată Paju, de la graniţa cu Republica Populară Democrată Coreeană, precizează sursa citată.

Sunt optimist că întrevederile pe care le vom avea cu partenerii noştri sud-coreeni vor contribui la dezvoltarea cooperării bilaterale şi la evidenţierea unor oportunităţi noi, având în vedere caracterul special al relaţiei cu Republica Coreea, a zecea economie a lumii şi singura ţară asiatică cu care România colaborează în cadrul unui Parteneriat Strategic. Este ceea ce am discutat în luna septembrie cu omologul sud-coreean, Han Duck-soo.

Mă bucur că avem ocazia acum să susţinem cele discutate atunci, cu idei concrete de impulsionare a cooperării bilaterale, în măsură să consolideze încrederea în economia României pe care au manifestat-o până acum partenerii noştri sud-coreeni şi care sperăm să se reflecte şi la nivelul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, din care fac parte„, a declarat premierul Ciucă, citat în comunicat. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...